Elindult a Sense Companion

Amikor a HTC bemutatta az U-szériát, hatalmas lelkesedéssel prezentálták a U Ultra másodlagos kijelzőjének extra értelmet adó Sense Companion asszisztenst, ami a felhasználó mindennapos aktivitásából és egyéb internetes keresésekből építkezve lesz napról napra jobb, legalábbis az állítások szerint. Többek között emiatt is kíváncsian vettük kezünkbe az MWC-n a kiállított készülékeket, ám a helyszínen kiderült, hogy ez még nem elérhető, ráadásul nem is egy gyári alkalmazás lesz, hanem Play Áruházból letölthető utólagos program, ami a mai naptól érhető el, kizárólag U Play és U Ultra eszközre.

Az alkalmazás, amire nagyon sok hangsúlyt fektet a HTC, de sajnos nem volt kinn az MWC-n
Az alkalmazás, amire nagyon sok hangsúlyt fektet a HTC, de sajnos nem volt kinn az MWC-n [+]

Az alkalmazás értékelése az első néhány óra után makulátlan, ám a visszajelzők és a letöltők száma is csekély, ráadásul a sajtóban lehetett már arról olvasni, hogy néhány óra használat után az asszisztens nem nyújt sokkal többet annál, amire a Google Now évek óta képes: a hangvezérlés lehetősége még nincs benne az első verzióban, az egyszerű emlékeztető kártyáknál és aktivitásfigyelőknél pedig mindenképpen többet ígértek a nagyközönségnek. A tapasztalatok persze csak most kezdenek kialakulni, részletesen mi is csak a későbbiekben érkező U Play tesztünkben fogunk foglalkozni a Sense Companion képességeivel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • MWC 2017: Kezünkben a HTC U Ultra és U Play

    A szójátékok méregdrága mobiljai már január óta ismertek, de az MWC az első nagyobb kiállítás, ahol ténylegesen ki is lehet ezeket próbálni.

  • Megvan mit mutat be a HTC 12-én?

    A HTC Ocean néven emlegetett óriástelefon U Ultra hivatalos nevet kaphat.

Hirdetés