Elrepedhet a Surface Duo műanyag kerete

Az első vásárlók közül többen jelezték, hogy a Type-C csatlakozó körüli műanyag rész bizony nagyon gyorsan elrepedt: külön hibát nem okoz, de vajon ezt várjuk egy közel félmilliós telefontól?

Még augusztusban mutatta be a Microsoft a legújabb csúcsmobilját, a Surface Duót. A becsukható és akár 360 fokban kihajtható, de két különálló kijelzővel rendelkező androidos eszköz magas szintre emelheti a produktivitást, viszont 1399 dolláros (409 ezer forint + adó) amerikai áráért tavalyi rendszerchipet (Snapdragon 855) kapott, 5G és NFC nélkül, manapság már inkább átlagosnak, mintsem túl nagynak nevezhető 3400 mAh kapacitású akkumulátorral.


[+]

Sajnos azonban nem csak a fent felsorolt bajok merülnek fel vele: a korai vásárlók - akik leghamarabb szeptember közepe óta, tehát alig néhány hete használják eszközüket - több platformon is jelezték, hogy a Type-C csatlakozó mellett bizony elrepedt a műanyag keret. Az USB-C csatlakozó bemenete 2,6 milliméter széles, tehát ennél a teljes csatlakozó nyilván csak több lehet, miközben az eszköz vastagsága kinyitva 4,8 milliméter, tehát tényleg nem sok anyag jutott a csatlakozó köré, viszont a plasztik már most láthatóan szerencsétlen választás volt: nagyon csúnyán reped a neves gyártótól érkező, prémium árszintű, és egyébként majdnem szerelhetetlennek tűnő mobil.


[+]

A repedéshez kapcsolódó konkrét hibajelenséget egyelőre még nem tapasztaltak a felhasználók, viszont ha tényleg csak esztétikai marad a probléma, akkor is muszáj lesz reagálnia a Microsoftnak. Kíváncsian várjuk az állásfoglalásukat az ügyben.

Előzmények

Hirdetés