Elsőként vet be LPDDR5 RAM-ot a Mi 10

A Micron a vártnál picit későbbi bemutatóra számít. Az első Mi 10 kameraképek a zoomképességeket demonstrálják.

Elébe menve a Xiaomi hivatalos bejelentésének, a félvezető Micron Technology bejelentette, hogy a Mi 10 lesz az első mobil LPDDR5 típusú RAM-mal, amely sebesség- és fogyasztásbeli előnyöket hoz a szektornak. A bejegyzés érdekessége, hogy a korábbi, február 11-ei dátum helyett a Micron február 13-ai premierről beszél. A Redmi egyébként február 11-én tart sajtótájékoztatót Indiában, így elképzelhető, hogy aznap az lesz az egyetlen Xiaomihoz köthető esemény – főleg, mivel a Galaxy S20 készül learatni jövő hét kedden a babérokat.

Xiaomi Mi 10 kamerakép
Xiaomi Mi 10 kamerakép (forrás: Lu Weibing) [+]

A koronavírus egyébként több ázsiai gyártó 2020-as stratégiájába beleszólhat. Azt már tudjuk, hogy az LG és a ZTE nem tart a barcelonai MWC előtt sajtóeseményt, míg a Xiaomi online bemutatót fontolgat. A következő hónapokban ráadásul a gyártás és beszállítói oldalról is várhatók késedelmek, ha viszont a Mi 10 készen áll a startra, elképzelhető, hogy a gyártó nem halogatja a premiert.

Xiaomi Mi 10 kamerakép
Xiaomi Mi 10 kamerakép (forrás: Lu Weibing) [+]

Erre utalhat Lu Weibing Xiaomi/Redmi vezér weibós bejegyzése, amely két Mi 10 kameraképet közöl. Ilyesmi azért a bemutatók környékén szokott befutni, mert a feldolgozó algoritmuson az utolsó napig finomítanak. Az első látszólag a normál optika látószögét veti be, a második pedig komolyabb hibrid zoomot, avagy nagy felbontású képből való vágást, egész sok részlettel a rossz idő ellenére. A két kép ugyanakkor a szinte teljesen üres városkép miatt is beszédes: nem egy kínai nagyvárosban van kijárási tilalom.

Előzmények

Hirdetés