Érdekes arcazonosító tervét jegyeztette be a Samsung

Két kamerát rejtenének a kijelző alá két különböző helyre, majd ezek képéből rakná össze az arcazonosításhoz szükséges adatokat a telefon.

Attól, hogy bejegyeztetik szabadalomként még közel sem biztos, hogy valaha piacra is kerül. Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzük a Samsung által 2021 márciusában a dél-koreai szellemi tulajdonokért felelős hatósághoz (KIPRIS) beadott dokumentumokat, melyek most láttak napvilágot a holland Galaxy Club-on keresztül. A nagy vonalban ábrázolt tervek alapján az okostelefonok kijelzője alá két helyen is elrejtene kamerát a gyártó, egyet a készülék felső felében, ahol az előlapi kamera általában is lenni szokott, egyet pedig az alsó fertályon, nagyjából ott, ahol jelenleg a kijelző alatti ujjlenyomat-leolvasók vannak.


[+]

Már a kamerák elhelyezése is eléggé egyértelműsíti a rendszer működését: a felső és az alsó kamera képét közösen felhasználva a rendszer egy jobb 3D-s képet tud alkotni a felhasználóról azonosításhoz. Az egyelőre kérdéses, hogy az ujjlenyomat-leolvasó helyét átvenné-e ez a rendszer, esetleg az alsó kamera kombinálná az arcazonosító és az optikai ujjlenyomat-leolvasó szerepét.


[+]

Azon kívül, hogy a dokumentumok szó szerint UDC-ként, tehát Under Display Camera-ként hivatkoznak a két szenzorra, egyedüli részletként azt említik a tervezett működési elv kapcsán, hogy a pupilla méretének vizsgálatával még pontosabb eredményt érhet el és nehezebben kijátszhatóvá válik az azonosító folyamat. A Samsung korábban is próbálkozott már az írisz vizsgálatával, emlékezzünk a Note7-re vagy az S8-ra például, de hogy a most napvilágra került tervekből végül lesz-e valami, azt ne akarjuk fél lábon állva kivárni.

Előzmények

Hirdetés