Érdekes koncepció lett volna az új Nokia N95

Tulajdonképpen örülhetnénk is, hogy a HMD nem nyúl a Nokia N95-höz, bár ebben a formában lett volna benne fantázia.

A HMD sajnos nem érte be az új 3310-zel és a legendás készülék újragondolásával járó médiafelhajtással. Speciel azzal is jobban jártak volna, ha csak bemutatják az eszközt, aminek aztán egyáltalán nem lett volna muszáj forgalomba kerülnie, de másképp döntöttek, úgyhogy lett 8110 4G és 5310 (2020), és egyikről sem mondható, hogy jó ötlet volt. Következő körben pedig a Nokai 6300-t és a 8800-t várjuk, alapvetően némi félelemmel, hogy ezúttal mit hoznak ki a dologból.

Ahelyett, hogy az N95-öt modernizálták volna. Mert, hogy tervben volt, készültek működésképtelen modellek, úgynevezett dummyk, de a koncepció még pletyka szinten sem hagyta el a tervezőasztalt. Pedig, mint utóbb kiderült, az új Nokia N95-ben lett volna fantázia. A fenti videóban 6 perc 12 másodpercnél bukkan fel az új Nokia N95, ami értékelhető formában őrizte meg a klasszikus N95 karakterjegyeit, miközben egy, a mai elvárásoknak megfelelő okostelefonként jelenik meg.


[+]

A készüléket elcsúsztatva hatalmas multimédiás hangszóró kerül elő, két szelfikamera (normál és ultraszéles látószög) és LED segédfény, ami feltehetően a multimédiás tartalomfogyasztás és a videótelefonálás minőségén dobott volna, míg maga a telefon összecsukott állapotban teljesen konvencionális okostelefonként működhetett volna. A kényelmes tartalomfogyasztást pedig a hátlapi kamerarendszert körbefogó gyűrű mint támaszték biztosítja. Kár, hogy egyelőre nincs tervben az N95 újrakonstruálása, de a modellel szemben fennálló, vélhetően magas elvárásokat figyelembe véve, talán jobb ez így.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés