Érdemes lesz telepíteni az iOS 16.3-at

Nagyobb javítások és biztonsági hardverkulcs támogatás jön egy héten belül az iPhone-ba.

Megerősítette az Apple, hogy kész az iOS 16.3, az RC-t már ki is engedték fejlesztőknek és a bétatesztelőknek. Egy héten belül pedig az iOS 16.3 minden felhasználónak meg kell jelenjen telefonján elérhetőként, mellette pedig frissül majd az iPadOS (16.3), a watchOS is (9.3), a macOS (13.2) és a tvOS (16.3) is. A frissítés egy-két újdonságot is tartalmaz, de már csak a hibajavítások miatt is érdemes telepíteni, az Apple ugyanis ezzel állítása szerint megszünteti az iPhone 14 Pro okostelefonokon egyes felhasználók által a kijelzőn tapasztalt vízszintes csíkozódást. Az iOS 16.3 javítja azt a hibát is, ami miatt nem jelent meg egyeseknél a beállított háttérkép az iPhone-on. A lezárt kijelzőn korrigálva lesz az Otthon alkalmazás widgetének hibája, mely rosszul jeleníthetett meg adatot a csatlakoztatott eszközökre vonatkozóan.

Az iPhone 14 Pro telefonokon tapasztalták egyes felhasználók, hogy csíkok jelentek meg a kijelző felébresztésekor.
Az iPhone 14 Pro telefonokon tapasztalták egyes felhasználók, hogy csíkok jelentek meg a kijelző felébresztésekor. (forrás: 9to5Mac) [+]

Az újdonságok közé tartozik, hogy a friss rendszer immár támogatni fogja a fizikai biztonsági kulcsokat az Apple ID és iCloud bejelentkezésekhez, a kétfaktoros azonosítás elvégezhető lesz hardverkulccsal. Az eddig ismertek és a cég a 9to5Mac részére küldött válasza alapján az Apple nem kezd saját biztonsági kulcs fejlesztésébe, helyette a FIDO-szövetség nyílt standardjait használó, harmadik fél által gyártott hardvereket fogadja majd el rendszereiben. Amennyiben a felhasználó kiköltözik az iPhone-ból és újra vált, és ha a telefonok közti közvetlen adatátvitelt használja az új beállításakor, a biztonsági kulccsal nem kell elölről kezdenie, az iOS átviszi annak adatait is.

Végpontok közti titkosítást kap az összes iCloudban tárolt adat az iOS 16.3-ban, ez az iOS 16.2 óta az Egyesült Államokban élő felhasználóknak elérhető volt. A szenzitív adatok (jelszavak, egészségügyi adatok, üzenetek) eddig is így kerültek mentésre mindenkinél, az új rendszerrel már mindent, tárolhat a felhasználó titkosítva. A titkosítás feloldásához használható lesz hardveres biztonsági kulcs is, a jelszó pedig az iPhone-on tárolódik, nem kerül fel az iCloudba. Ezzel azt szeretné elérni az Apple, hogy egy esteleges szervereiket ért támadás esetén a támadók csak számukra használhatatlan adatokhoz férjenek hozzá.

A Black Unity háttérképek és az új Watch szíj.
A Black Unity háttérképek és az új Watch szíj. (forrás: Apple) [+]

A héten bejelentett új HomePod és a HomePod Mini új funkcióinak használatához is szükséges lesz az iOS 16.3 telepítése. A frissítéssel a feketék történelmi hónapjához is érkezik kihívás (Black Unity) a fitnesz alkalmazásba és új háttérkép az iPhone és Watch eszközökre. A vészhelyzeti SOS hívások elindításához a frissítést követően a bekapcsoló gomb és a hangerőgomb nyomva tartása szükséges lesz, az Apple szerint így kevesebb fals riasztás indul majd. A Siri is okosabb lesz elvileg, jobban megérti majd a zenelejátszási kérelmeket és CarPlay módban is állítólag javul a beszédfelismerője.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés