Érintőkijelzős lesz a Nokia C6

A Nokia idén hivatalosan nem lesz jelen a Mobile World Congress szakmai kiállításon, ugyanakkor a rendezvény ideje alatt Barcelonában, egy zártkörű rendezvényen a sajtó számára mégis elérhető lesz. Ez, valamint a Symbian platform időtervének átalakítása egyértelműen jelzi, hogy a gyártó az év elején nem rukkol elő technikai fronton túl izgalmas ajánlatokkal, ugyanakkor az All About Symbian értesülései szerint a Cseries C3 és C6 minden bizonnyal leleplezése kerül. Az eredeti ütemterv szerint a Symbian^2 már az év első felében elérhető lett volna, ám a platform végül sosem kerül bevezetésre, helyette az év második felében érkezik majd a Symbian^3 és vele együtt a Maemo 6 is, vagyis az igazi finn csúcsmodellek az év közepén kerülhetnek bemutatásra. A Nokia C6 egyébként nem az alant látható QWERTY gombsoros Mystic lesz, hanem az 5230-hoz hasonló olcsó, érintőkijelzős modell, ám ezzel kapcsolatban egyelőre semmi konkrétum nem áll rendelkezésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Kamerák előtt a Nokia Cseries C5

    A finn óriás hamarosan hivatalosan is leleplezi a mérsékelt árú, Symbian operációs rendszerrel szerelt modelleket felvonultató új termékvonalát.

  • Ingyenes és nyílt platform lett a Symbian

    Mindenki számára ingyen elérhetővé vált a piacvezető Symbian operációs rendszer forráskódja, melyet ezentúl szabadon lehet felhasználni és módosítani is.

  • Nokia: Érkezik a Maemo 6 és a Symbian^3

    A finn gyártó tajvani részlegének ügyvezető igazgatója hivatalosan is megerősítette a Symbian^2 platform kihagyását a multitouch képes Symbian^3 gyorsabb piaci bevezetése érdekében.

  • IDC: A Symbian marad a piacvezető

    Az IDC elemzése szerint a következő négy év során sem változik a Symbian piaci helyzete, ám az Android komoly erősödésnek indul.

Hirdetés