Érkezik a 4 gigabájt RAM-os mobileszközök kora

A Samsung volt az első gyártó, amely okostelefonjainak egyikébe 3 gigabájt RAM-ot mellékelt (Galaxy Note 3), ez a memóriamennyiség pedig felbukkant a legtöbb idei androidos csúcskészülékben. Jövőre már a 4 gigabájtos kiszerelés lehet a standard, méghozzá LPDDR4-es alapokon.

Az LPDDR4 RAM modulok UHD felbontású kijelzőket is kihajthanak

A koreai gyártó ma jelentette be 20 nanométeres csíkszélességgel gyártott 8 gigabites memóriaegységeinek tömeggyártását, amelyek kombinációjával 2, 3 és 4 gigabájtnyi LPDDR4 RAM is kerülhet egy-egy készülékbe. A Samsung a 4 gigabites LPDDR3 modulok sebességének kétszeresét ígéri, jóval alacsonyabb fogyasztás mellett, realitássá téve az UHD vagy 4K felbontású mobileszközök meghajtását. Az első 4 gigabájtos LPDDR4 csomagokat 2015 elejétől szállíthatják a megrendelőknek, éppen időben az olyan pletykaszinten létező készülékek startjához, mint a Sony Xperia Z4, vagy éppen a Galaxy S6.

Azóta történt

  • Xperia Z4 a Postel oldalán

    Az indonéz hírközlés felügyelet jóváhagyásának megszerzése után a Sony rövidesen leránthatja a leplet az év elejére tervezett csúcsmodelljéről.

  • Még nem kell 4K kijelző mobilokba!

    Az üzemidő drasztikus romlása miatt a Huawei a közeljövőben nem tervezi a nyolcmillió képpontból építkező megjelenítők bevetését okostelefonjaiban.

Előzmények

Hirdetés