Érkezik a szelfiportré a OnePlus 5-re és az 5T-re

Azzal, hogy a OnePlusnak évente csak két telefonja kerül piacra (és egyidejűleg csak egy vásárolható meg), kellő figyelmet tudnak a szoftvermérnökök a frissítésekre és az előrelépésekre fordítani. Megkapta például a OnePlus 5 és a 3/3T az 5T-vel debütált, villámgyors, 2D-s arcfelismerést és a hibajavítások is folyamatosan érkeznek a korábbi modellekre. A OnePlus 6 egyik újdonsága a szoftveres, előlapi portrémód, amely másodlencse nélkül hoz össze egész korrekt háttérelmosást és arckiemelést. Az indiai Goa szigetén megrendezett OnePlus Open Ears Forum összejövetelen a gyártó ígéretét tette: a szelfiportrét a jövőben megkapja az 5 és az 5T is.

A fenti találkozó egyébként a visszajelzések összegyűjtéséről is szólt, és a OnePlus fórumain többször hallani lehetett a kamerák festményszerű képfeldolgozásáról, amiért leginkább az intenzív zajmentesítés, majd a ráhúzott élesítés felel. A gyártó ugyan a OnePlus 6 5.1.9-es frissítésével elvileg javított a kamerás teljesítményen, arcszépítő lehetőségeket adott a szelfiportrék mellé és integrálta a Google Lens tárgyfelismerő szoftvert, Goa szigetén megerősítette: tovább fog dolgozni az olajfestményszerű elmosódás csökkentéséért. Ígéret érkezett a FileDash fájlmegosztás kiterjesztésére, a sötét mód kihatására a Shelf egész oldalas widget esetében és a Switch átköltözést elősegítő app biztonsági mentésre vonatkozó lehetőségeinek kiterjesztésére (pl. asztali gépre való mentés).

Előzmények

  • OnePlus 6 - gyorsjárat a szenzorszigetekre

    A piac legfürgébb telefonja sem úszta meg bevágás nélkül, de leperegnek róla a cseppek és a kritikák, ugyanis nagyon kevés hibája van, kamerában pedig végre előrelépett.

  • OnePlus 5 - mindenki nyugodjon le!

    A Never Settle szlogen Settle Down Please-re változott: az iPhone-t imitáló forma és a dupla hátlapi kamera a kevés változás közül kettő. Jó alapokra ugyanakkor most is erős várat sikerült építeni.

Hirdetés