Erős kezdés után még erősebb folytatás

Nem fogyott ki a lendület az immár Android 14-re is frissíthető Samsung Galaxy S23 szériából.

Továbbra is a Galaxy S23 Ultra vezeti az eladási listát a Samsung idei csúcsszériájából, ami eleve nem kezdett gyengén, a tárgyidőszakban pedig az egész széria lazán túlszárnyalta az előző generáció piaci teljesítményét. A Hana Securities adatai alapján 22%-kal több S23-as modellt sikerült elpasszolnia a Samsungnak, mint az S22-es készülékekből, ami összesen 22,89 millió darabot jelent a vizsgált első nyolc hónapban.

Samsung Galaxy S23 széria
Samsung Galaxy S23 széria [+]

A legkelendőbb modell az integrált, többfunkciós érintőceruzával Ultra volt 10,69 milliós példányszámmal, ezt a legkisebb ajánlat, az S23 követte 8,09 millió darabbal, az S23+ pedig 4,11 millió alkalommal került a kosárba. Akkor még OneUI 5.1-gyel Android 13-as alapon, mától viszont elérhető az Android 14-es rendszerre épülő OneUI 6-os felhasználói felület is, ami további lendületet adhat a vásárlókedvnek.

Samsung Galaxy Z Flip5
Samsung Galaxy Z Flip5

A hajlítható készülékek viszont kevésbé teljesítenek jól, bár a számok nem sokkal maradnak el a tavalyi ajánlatokhoz képest (3,51 millió vs. 3,63 millió). Idén is a kagyló formátumú, kompakt Z Flip5 a vonzóbb a vásárlók számára, számszakilag ez 2,26 millió darabban manifesztálódik, míg a Z Fold5-ből az értékesítés első két hónapjában összesen 1,25 millió kelt el.

Előzmények

Hirdetés