Ellenfényes és csillagfotók a Pixel 4 első kameraképei között

A dupla expozíciókorrekcióval az előtér és a háttér is megfelelő megvilágítást kaphat. Nem lesz gond a csillagok vagy a gyorsan mozgó témák megörökítésével sem.

Közeleg a két Pixel 4 október 15-ei startja, és ez lehet a legkomolyabb szintlépés a Google részéről, ugyanis a fejlett előlapi arcazonosítás és érintésmentes mozdulatok mellett hátra is dupla kamera kerül, ez pedig a keresőóriás hardveresen támogatott képfeldolgozó algoritmusával a Pixel 3-ak képminőségére is komolyabban rálicitálhat.

Szelfiportrék a Pixel 4-gyelSzelfiportrék a Pixel 4-gyel Szelfiportrék a Pixel 4-gyel (forrás: 9to5Google) [+]

Kezdjük két előlapi portréfotóval: a 9to5Google által beszerzett példákon remek a dinamikaátfogás, a részletesség és az éles, illetve életlen részek elkülönítése, amiből minden bizonnyal a dedikált Pixel Visual Core chip friss változata is kiveszi a részét.

Nem rossz a hátlapi portré és a két éjjeli csapatkép semNem rossz a hátlapi portré és a két éjjeli csapatkép semNem rossz a hátlapi portré és a két éjjeli csapatkép sem Nem rossz a hátlapi portré és a két éjjeli csapatkép sem [+]

Mindez a Snapdragon 855-tel kombinálva a telefon és a kattintás esetében is villámgyors működést ígér, és a hátlapi portrés példák sem rosszabbak az előlapiaknál. Remek a színek és a dinamika visszanyerése az esti példák esetében is, ebbe a Pixel 4 éjjeli módja nyilván besegített.

Csillagfotók a Pixel 4-gyelCsillagfotók a Pixel 4-gyel Csillagfotók a Pixel 4-gyel [+]

Akárcsak az éjjeli égbolt és a Tejútrendszer csillagainak megörökítésében, amiben eddig főként a P30 Pro volt sikeres.

Akad pár ellenfényes és gyorsan mozgó példa is, az algoritmus ezekkel is megbirkózikAkad pár ellenfényes és gyorsan mozgó példa is, az algoritmus ezekkel is megbirkózikAkad pár ellenfényes és gyorsan mozgó példa is, az algoritmus ezekkel is megbirkózik Akad pár ellenfényes és gyorsan mozgó példa is, az algoritmus ezekkel is megbirkózik [+]

Az automatika felkészült a gyorsan mozgó témákra és az ellenfényes helyzetekre is. Az alábbi kép alapján pedig úgy tűnik: a képek világos hátterét és sötétebb előterét, azaz az expozíciót duplán lehet szabályozni, így érve el még előnyösebb eredményeket.

A világosabb és a sötétebb részek expozícióját egyaránt szabályozni lehet a Pixel 4-en
A világosabb és a sötétebb részek expozícióját egyaránt szabályozni lehet a Pixel 4-en [+]

Kétségtelenül a gépi tanuláson alapuló kameratudás a Pixel telefonok fő vonzereje, ez saját tesztjeinkből is kiderül. A Pixel 4 család pedig egy picit a dizájnt is rendbe teszi, bár a három oldalt kávamentes forma még mindig esélytelenül nevezhet be az okostelefonos szépségversenyre. Sokan persze a tudásért nyitják ki a pénztárcájukat, hamarosan pedig kiderül, az új referenciamobilok mennyire lesznek drágák.

Előzmények

  • Újabb képek a Pixel 4-ről

    Vagy nem. A Telegramról vadászott fotók hitelessége nem megerősített, de elég valószínű, hogy a Google új készüléke látható rajtuk.

  • Élő fotón a Pixel 4

    A Pixel 3 méretes káváit és a 3 XL hatalmas szenzorszigetét elegánsabb, bár aszimmetrikus kávák válthatják az első kémfotók szerint is.

  • Úttörő lehet a Google Pixel 4

    Az Ice Universe legalábbis erre utalgat a kiszivárgott előlapi panelek alapján.

  • Minden gombot nyugdíjazhat a Pixel 4

    A legfrissebb kéminformációk vitatható dizájndöntést vetítenek előre: eltűnhetnek a billentyűk a Pixel 4 famíliáról érintésalapú kezelésért cserébe.

Hirdetés