Európai változatot kapott az első 5G-s Honor mobil

A két új mobil csak a Huawei App Gallery egyelőre még szűkös tárházát adja Google-szolgáltatások helyett, ettől függetlenül érdemes vetni rájuk egy pillantást.

Korábban is előfordult már, hogy elsőként kínai piacra szánt modelleket némi csúszással hoz Európába a Honor, most azonban a Google-helyzet miatt kicsit más a helyzet, hiszen ezeken a modelleken sem lesznek Google-szolgáltatások, kizárólag a Huawei-féle AppGalleryben lévő alkalmazások és szolgáltatások érhetők el hivatalosan ezekkel a mobilokkal.

MWC-menü Honor módra. Sajnos a valós látogatás elmaradt
MWC-menü Honor módra. Sajnos a valós látogatás elmaradt [+]

A két "újdonság" a Honor 9X Pro és a View 30 Pro, de tulajdonképpen mindkettőt ismerjük, kezdjük az olcsóbbikkal, a kizárólag 4G-s 9X Próval. A 7 nanométeres Kirin 810-zel szerelt mobil 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB-os, bővíthető tárolókkal lesz megvásárolható. Szenzorsziget, kameralyuk vagy vastag káva nincs, helyette ott van a mobil tetejéből előcsúszó 16 megapixeles szelfikamera, illetve a 6,59 hüvelykes, szinte a teljes előlapot betöltő  FHD+ (1080 x 2340) felbontású IPS LCD panel.

Íme a Honor 9X Pro
Íme a Honor 9X Pro [+]

A fém keretű, 163,1 x 77,2 x 8,8 milliméteres, 206 grammot nyomó készülékházba 4000 mAh kapacitású került, a fő kamera a jól ismert 48 megapixeles quad-Bayer technológiára épül f/1,8-as optikával, mellette 8 megapixeles ultraszéles egység és 2 megapixeles mélységszenzor kapott helyet. A készülék Type-C USB és 3,5 milliméteres jack csatlakozóval egyaránt felszerelt, van továbbá ac-s WiFi, 5.0-s Bluetooth, a 4G VoLTE támogatás, oldalra szerelt ujjlenyomat-olvasó és GPU Turbo 3.0. A mobil ára 249 euró (jelenlegi árfolyam mellett körülbelül 85 000 forint) lesz, de egyelőre csak a környék nagyobb piacain kezd, és nem lehet tudni, mikor jön hozzánk.

Ezek itt már a View 30 Pro képei [+]

A View 30 Pro szintén egy korábban már bemutatott mobil, a V30 Pro európai változata. 6,57 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS panelt kapott, Kirin 990+ hardverrel felszerelt és 5G-s, kialakítását tekintve pedig kameralyukas. 40 megapixeles Sony IMX600 szenzor dolgozik a hátlapon f/1,6-os apertúrával, optikai képstabilizálással, lézeres autofókusszal. 3-szoros natív zoomot kínál a másodlagos, 8 megapixeles kamera: f/2,4-es apertúra és optikai képstabilizálás jellemző rá. A 12 megapixeles állóképeket készítő, f/2,2-es, ultraszéles kamera leginkább a videósoknak lesz kedvencük, a szenzor ugyanis 16:9-es.

A mobilba 4100 mAh kapacitású akkumulátor került, 40W-os vezetékes és 27W-os vezeték nélküli töltés támogatott, és maga a készülék is tud indukciós töltőként működni. A 8 GB RAM mellé 128 vagy 256 GB-os belső tároló választható, itt már érdemesebb lehet elgondolkodni a nagyobb változaton, bővítési lehetőség ugyanis nincs. Van viszont NFC és infraport. Sajnos az árát nem tudtuk meg, azt viszont igen, hogy elsőként Oroszországban dobják piacon ezzel a névvel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

  • Huawei Nova 5T - álruhában

    Ha valakinek már csak küllemre is nagyon ismerős a Nova 5T, az egészen biztosan nem az uniformizálódó mobildizájn trendek miatt van. Hanem mert ez a Honor 20.

  • Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem

    Végre ideért a Honor aktuális csúcsmodellje, ami tud újat mutatni még a Huawei néven futó termékek mellett is, árban pedig most is kicsit kedvezőbb.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés