Expedícióra lehet menni a Garmin új órájával

Az Enduro akár két hónapot elfut egyetlen töltéssel, okosóra módban, hogy biztos a sportolóból fogyjon ki előbb a szufla.

A Garmin Instinct Solart tulajdonképpen sosem kell tölteni, ha naponta elég időt tölt közvetlen napfény alatt, persze ez nem reális használati mód és a monokróm kijelzőhöz egyszerűbb rendszer tartozik. Itt jön a képbe az Enduro, amely nem spórol a tudással és a kijelzővel: a Power Glass szoláros megjelenítő 280 x 280 pixeles és színes, napfény alatt remekül látható, transzflektív panellel.

[+]

Körülötte az öt szokásos gombbal lehet az órát kezelni a szálerősített polimer és titán vázon, hátul pedig fémlap védi a 10 ATM minősítést kapott óratestet, optikai pulzoximéterrel és töltőcsatlakozóval. És akkor az üzemidő: okosóra módban 50 napos használatra számíthatunk vagy 65-re, ha szó szerint eleget tölt az Enduro a napon. Energiatakarékos módban ez pedig 130 napra, napelemmel pedig egy évre (!) gyarapodik, nyilván mobilos kapcsolat és aktív Bluetooth nélkül. A GPS mód üzemideje 70/80 óra, ami energiatakarékos műholdas navigálás során 200/300 órára, expedíció módban pedig 65/95 napra gyarapodik.

[+]

Noha ezúttal beépített zenelejátszó nincs és 64 MB tárhellyel kell beérni, fontosabb, hogy akadnak vaktérképek egy sor navigációs funkcióval, illetve háromtengelyes iránytű, barometrikus magasságmérő, giroszkóp, gyorsulásmérő, hőmérő és vagy egy tucat különféle testérték számolgatása, a véroxigén-telítettséget beleértve. Nem hiányozhat a Garmin Pay mobilfizetés, az úszástámogatás, plusz bejön a képbe pár új ClimbPro emelkedés és lejtést jelző funkció, nem csak kerékpáros kikapcsolódáshoz.

Akad viszont két kritikus pont: az egyik az 51 x 51 x 14,9 milliméteres és a fonott nejlon szíjjal együtt 72 grammos, vaskos tömeg, ami a férfiórák között is jókorának számít. A másik pedig a 100 forint híján 300 ezer forintos indulóár. Úgyhogy lehet, hogy még az Endurónál is kitartóbban kell gyűjtögetni, hogy az ember beszerezzen egyet, cserébe a strapabírósággal és az üzemidővel nem lesz probléma.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés