Extra energia a lemerülő mobilokhoz

Az Extra-Power nem más, mint egy teafilter jellegű képződménybe csomagolt akkumulátor. Miután vékony és egyáltalán nem sérülékeny, ezért könnyen magunkkal cipelhetjük például a retikül alján, vagy a hátizsák mélyén. Az általunk próbált verzió Nokia telefonokhoz volt való, de mindenféle töltővégződéssel megvásárolható.


Így néz ki működés közben

 

A használat rém egyszerű, az ember fogja az egyetlen zsinórt, és bedugja a készülékbe. A teafilterben levő energia mintegy 40 perc alatt átmászik a telefonba, így az újra életre kel. Persze ne várjunk csodát, a gyártó szerint ez egy órás beszélgetést tesz pluszban lehetővé. Ez esetünkben nem valósult meg, igaz, hogy egy nagyképernyős Nokia 6270 volt a tesztalany, amely nyilván jobban beleharapott az energiába. Egy dologra kell állítólag figyelni, hogy 40 perc után válasszuk el a telefont és a zacsit, mert visszatöltés léphet fel, tehát szépen kiszipkázza a belepumpált energiát a készülékből. A termék oldalán a gyártó arra is felhívja a figyelmet, hogy az általuk ígért 1 órányi beszélgetési idő típusonként változhat, és ne feledjük, hogy a térerő gyengülésével párhuzamosan több energiát kell a telefonnak belefeccölnie abba, hogy kommunikáljon a legközelebbi toronnyal, tehát ez is csökkentheti a rendelkezésre állás idejét.


40 perc alatt ennyi energiát sikerült produkálni

 

Ennek ellenére az Extra-Power egy egyszer használatos lehetőség, amely ezek után sima háztartási szemétként kezelendő, újratölteni nem lehet. A termék ára 1490 Ft, amely alig marad el egy utángyártott akkumulátor költségétől, jóllehet az Extra-Power nem a hétköznapokon, hanem az extrém helyzetekben jön jól, amikor fontos lenne hívást indítani.

Azóta történt

Hirdetés