Extrém olcsó okostelefonnal készül az Oukitel

Az Oukitel által ma bejelentett okostelefon nem hatalmas akkumulátorral szeretne hódítani, mint a K sorozat, amelynek 10000-re keresztelt verziója nem is szerepelt rosszul a megmérettetésen, hanem az árcédulával. A C4-et a gyártó a legolcsóbb, mindamellett a legcsinosabb 4G képes okostelefonnak szánja a piacon. Ebből kifolyólag a specifikáció nem lesz lenyűgöző, ellenben az összes LTE frekvencián hajlandó működni, így a hazai piacon meghatározó B20-as, vagy 800 MHz-es sávon is.


[+]

A 64 bites, négy, egyenként 1,3 GHz-es Cortex-A53-as magot tartalmazó MediaTek MT6737-es chipset még egészen ropogós, ehhez pedig 1 GB rendszermemória és a Mali-T720-as IGP fog asszisztálni. A belső tárhely szűkös, 8 GB-ból mindössze 4 GB lesz elérhető az Android 6.0 Marshmallow térfoglalását követően, ezen ellenben egy maximum 32 GB microSD kártyával segíthetünk.


[+]

A 144 x 73 x 9,3 milliméteres, nem kimondottan sovány műanyag házba egy 5 hüvelykes, HD felbontású kijelző került, a hátlap mögé pedig 2000 mAh-s akkumulátor. Az interpolált 8 és 5 megapixeles fő- és előlapi kamera nem sok jót jót sejtet, viszont 59,99 dolláros áron valószínűleg oktalanság lenne többet elvárni. A C4 már online elérhető, a behozatalra rakódó terhek nélkül jelenleg körülbelül 16 ezer forintért.

Azóta történt

  • Oukitel A58 - oUkosóra

    Az Oukitel második nekifutása a kiegészítőknek egyrészt jobban sikerült, mint az első, másrészt sorra hozza ugyanazokat a problémákat, mint az A28. Viszont olcsóbb lett és már irtó hangos is.

  • Dupla hátlapi kamerarendszer az Oukitel újdonságán

    A vadonatúj kínai phablet legnagyobb érdekessége, hogy visszafogott árképzés mellet dupla hátlapi kamerát és ujjlenyomat-olvasót nyújt a felhasználóknak.

Előzmények

  • Oukitel K10000 - a falu bikája

    Brutális méretű akkumulátort kapott a kínai gyártó új terméke, természetesen maga az eszköz sem kicsi, kézben tartani pedig hosszú távon kimondottan fárasztó.

  • Oukitel U2 - a koncert elmarad

    Belépőszinten kínál decens hardverrel felvértezett mobilt az Oukitel. Vajon az U2-vel sikerül a kompromisszumokat minimálisra fogni, vagy a gyermekbetegségek lehúzzák az összképet?

Hirdetés