Exynos chipet kap a Galaxy S21 FE

A chiphiány miatt elhalasztották a bejelentését, volt olyan hír, hogy limitált darabszámban és csak bizonyos piacokra fogják gyártani, most pedig SoC-megosztásról lehet olvasni.

A globális chiphiány a jó ár/érték arányú, de csúcshardverrel szerelt modelleket sújtja leginkább a mobilpiacon, a várható bevételek szempontjából nem is nehéz megérteni, hogy a Samsung miért a Galaxy Z Fold 3 5G-t részesíti előnyben a Galaxy S21 FE-vel szemben, ha a gyártókapacitás priorizálásáról és egyúttal a piaci premierről van szó. A Galaxy S21 FE premierjét több ízben elhalasztották már, volt szó arról, hogy kizárólag Snapdragon 888 rendszerchippel, de csak az európai és az amerikai piacokon fogják árulni, most azonban a Google Play Console specifikációs listája megerősítette: Snapdragon 888-as és Exynos 2100-es verzió egyaránt piacra kerül.


[+]

A Galaxy S20 FE esetén volt bőven rendszerchip-anomália, a 4G-s modell viszonylag rossz hírű Exynos 990 rendszerchipjét adandó alkalommal, csendben lecserélték a Snapdragon 865-re, és ekkor talán azt hihettük, nem is lesz többé megosztott chip a különféle piacokon, de előrebocsáthatóan mégsem búcsúzunk el a regionális különbségektől. A Play Console 1080p+ kijelzővel, 8 GB RAM-mal és Exynos 2100 chippel mérte le a bejelentés előtt álló FE-t, meg nem erősített információk szerint Európa és Ázsia (kivéve India) kapja az Exynos-verziót, Észak-Amerika, India és Dél-Korea pedig a Snapdragon 888-as kivitelt.


(forrás: SamMobile) [+]

Ami várható, az az előlapi, sík felületű AMOLED kijelző, friss Android rendszer One UI kezelőfelülettel, három hátlapi látószög, vezeték nélküli töltés és 4500 mAh kapacitású akkumulátor. Az olcsóbb változatok 6/128 GB-os memóriacsomaggal operálhatnak, a nagyobbak pedig 8/256 GB-os kiosztással érkezhetnek. Előreláthatóan nem lesz jack kimenet, továbbá kimarad a telefon mellé csomagolt adapter is, de talán a microSD-s bővítésről nem kell majd lemondani.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni

    Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.

Hirdetés