Ez lehet az új Xiaomi Mi Band

A kínai gyártó főleg a népszerű aktivitásmérőivel érte el a világranglista második helyét az okoseszközök piacán. Hamarosan jön az új generáció.

A hordható okoseszközök piaca nem csak azért bővült, mert a statisztikai elemző cégek már az okos vezetékmentes fülhallgatókat is figyelembe veszi a számítások során. Az Apple továbbra is piacvezető, a Xiaomi viszont első a saját hazájában. A tavalyi évre 13,6%-os piaci részesedést hoztak össze, ami 2017-hez viszonyítva 44,6%-os növekedés. A kedvező árú, de jó minőségű, főleg alapfunkciókra fókuszáló Mi Band széria itthon is népszerű, a következő generáció pedig lassan aktuális lesz.

A Mi Band 4 már 5.0-s Bluetooth-szal, NFC-vel és 135 mAh-ra növelt akkumulátorral várható. A SlashLeaks pedig szerzett egy rakás rendert. Úgy tűnik, az eddig monokróm POLED kijelzőt idén már színes megjelenítőre cserélik, mint a Xiaomi Hey+-nál, az érintésérzékeny vezérlőgomb pedig a kijelző síkja alá kerül. Reméljük, a nemzetközi forgalomba szánt verzió már elbánik a speciális karakterekkel is, de egy GPS sem lenne rossz, igaz, ebben az árkategóriában még egy darabig nem igazán reális elvárás. A bemutató időpontjáról egyelőre nincsenek információk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés