Ez vajon mi lesz?

A Huawei hónap elején nyújtott be egy 4D Touch megnevezésű szabadalmi kérvényt a maláj szabadalmi hivatalhoz, amelyet sikeresen le is védett a hatóság. A Huawei 4D Touch megnevezés és írásmód a gyártó kizárólagos tulajdonába került, viszont nagyjából elképzelni sem tudjuk, hogy mégis mit takar. De lehet, hogy még a Huawei sem, noha nyomásérzékeny kijelzőjük már volt, csak nem volt brandelve.

Logikus lenne, hogy az Apple iPhone 6s-sel bemutatkozó Force Touch, vagy későbbi megnevezésében Apple 3D Touch valamiféle, hasonló technológián vagy elven működő, újabb vagy egyedi megoldása lenne, de ez nyilvánvalóan spekuláció. Mindazonáltal nem csak a kijelző lehet nyomásérzékeny, a HTC U 11-nek például ugye a széleit kell nyomorgatni, hogy extra funkciókhoz jussunk, ami azért elég menő és meglepően kényelmes képességnek bizonyult. Szerintem. Mások szerint pedig pont nem kézenfekvő és annyira szokatlan, hogy a létezését is nehéz észben tartani. Annyi viszont valószínű, hogy a Huawei is készül valami újdonsággal.

Előzmények

  • HTC U11 - újra a szorítóban

    Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

  • Huawei P10 - pisztácia nem is volt

    Nagyon jól sikerült a Huawei új, kompakt csúcsmobilja, az előd eleve nagyon magasra tette a mércét, a változások pedig olyan pontokon érkeztek, ahol szükséges is volt.

  • Huawei P9 Plus - nyomós ok

    Nyomásérzékelős előlappal, AMOLED kijelzővel, 64 gigabájtos tárolóval és nagyobb akkumulátorral támad a phabletes P9, ám az Erő legyen azzal, aki az árcédulát meglátja.

Hirdetés