Ezért nem fogy olyan jól a Galaxy S6?

Áprilisban még rekordnak számító eladásokat tippelt maga a Samsung is, mégsem fogyott olyan jól a Galaxy S6 és az S6 edge az értékesítés első néhány hetében, mint ahogy azt remélték. Friss számolgatások szerint a tavalyi hasonló időszakhoz mérten egymillióval kevesebb új S csúcskészüléket szállított le a Samsung, bár a tízmilliós szám még így is igen jól hangzik az androidos világban.

Samsung Galaxy S6 vs. Samsung Galaxy S6 edge
Eddig nem fogy olyan jól a Galaxy S6 és az S6 edge, mint azt a Samsung remélte

Az Oppenheimer befektetői bank elemzője szerint a várakozásoktól elmaradó eredmények hátterében az állhat, hogy a Samsung túl nagy figyelmet fordított a hardveres oldalra. "Ha megnézzük a Samsung 2015-ös csúcskészülékét, a Galaxy S6 edge-t, azt kell mondanunk, hogy szinte az összes megkülönböztető tulajdonsága a riválisokhoz képest hardveres: az új generációs processzor, a hajlított kijelző, az iPhone-szerű fémkeret, az előlapi ujjlenyomat-olvasó vagy az optikai képstabilizátorral megtámogatott kamera. Ezzel párhuzamosan azonban nem fejlődött eléggé a Samsung szoftveres csomagja a felhasználói élmény oldaláról, így nem sikerült elég értéket mutatni a meglévő Samsung okostelefon tulajdonosoknak, akik a korábbi készülékek valamelyikét használják." – olvasható az Oppenheimer közleményében.

 Samsung Galaxy S6 edge
A szakma és az MWC közönsége is pozitívan fogadta a Galaxy S6 edge-et, az Oppenheimer szerint azonban a Samsung nemfordított elég figyelmet a TouchWiz megreformálására [+]

Egyelőre persze nagyon korai volna bármiféle konklúziót levonni az S6 és az S6 edge sikere kapcsán, hiszen még mindig kevés idő telt el a start óta, és hardveres oldalról elég komoly előnyben vannak a riválisokhoz képest, mindenesetre olyan mértékű népszerűségre eddig nem sikerült az új Galaxyknak szert tenniük, mint az az iPhone 6-nak és az iPhone 6 Plusnak a premier után tavaly összejött.

Azóta történt

  • Rövid videón a Galaxy S6 edge+

    Ha már tegnap ott voltunk az Unpacked esemény itthoni közvetítésén, készítettünk egy kis bemutatót a Samsung csúcskészülékének szoftveres felületéről.

Előzmények

Hirdetés