Facebook for Android: bárki teszterré válhat

A Facebook androidos alkalmazása lehetne jobb is: bár a felhasználói élmény sokat javult a natív verzió megjelenése óta, továbbra is számos elégedetlenkedő akad, a 3,6 pontos értékelés és a felhasználói visszajelzések is ezt igazolják. A Facebook ezért egy új kezdeményezést indít, melynek célja a felhasználói élmény javítása a visszajelzések alapján. A legnagyobb közösségi vállalat még az alkalmazás aktuális végleges változatának megjelenése előtt közzéteszi a különféle új, kísérleti funkciókat a tesztcsoport tagjainak számára. A jelentkezés mindenki számára nyitott, mindössze egy Google-fiókra van szükség (persze egy androidos készülék és egy Facebook-fiók megléte sem hátrány). A Chrome bétájához hasonlóan a Facebook-alkalmazásból is a teszterek számára lesznek elérhetőek a legfrissebb képességek, akik véleményezhetik is az újdonságokat a fenntartott csatornákon keresztül. A tesztverziók disztribúciójára a Google által biztosított platformot, a Google Groups szolgáltatást használják.

Az ehhez szükséges lépések:

  1. Csatlakozás a dedikált Google-csoporthoz
  2. Csatlakozás a teszterekhez a Play Áruházban
  3. Az alkalmazás tesztverziójának letöltése
  4. (Opcionális) Csatlakozás a tesztereknek fenntartott Facebook-csoporthoz (kézi visszaigazolás szükséges a Facebook részéről)

Fontos kiemelni, hogy az első három lépéshez használt email címnek (azaz Google-fióknak) meg kell egyeznie. További információ a hivatalos csoportban található.

Azóta történt

Hirdetés