Február elején, akkumulátorkímélő trükkel jöhet a Galaxy S23

A következő generációs hardverek nemsokára bemutatkoznak, a Samsung azonban nem hozza előre az Unpacked bemutatót.

Február 9-én mutatkozott be idén a Galaxy S22 család, és legfeljebb néhány nappal korábban hull majd le a lepel a folytatásáról, állítja informátorai alapján a koreai Chosun. A Galaxy S23, az S23+ és az S23 Ultra február első hetében mutatkozhat be a Samsung San Francisco-i Unpacked eseményén és február 17-e környékén kerülhet a polcokra, azaz valamivel hamarabb megkaparintható lesz. Még mindig kérdőjeles az Exynos 2300 chip használata a megmaradt, így az európai piacokon: az előd az AMD-vel frissen összefogva leszerepelt, a 4 nm-es gyártósori csatát pedig a TSMC nyerte.

A Galaxy S23 Ultra állítólagos felvétele jóval részletesebb, mint az S22 Ultráé jobbraA Galaxy S23 Ultra állítólagos felvétele jóval részletesebb, mint az S22 Ultráé jobbra A Galaxy S23 Ultra állítólagos felvétele jóval részletesebb, mint az S22 Ultráé jobbra (forrás: Ice Universe) [+]

Presztízsveszteség volna ugyanakkor a Samsungnak az utóbbi node-ján várt Snapdragon 8 Gen 2-t használni világszerte, ám a dolognak kétségtelenül örülne a világ Exynoson ragadt fele – a Chosun szerint mégis marad a kétchipes forgalmazás. A kamerahardver szempontjából az S23 és az S23+ gyakorlatilag semmin nem változtat, míg az S23 Ultra főattrakciója valamelyik 200 megapixeles Samsung ISOCELL főszenzor használata lesz 12,5 és 50 megapixelre binnelt opciókkal, és a hírek szerint határozottan előreléphet a vonalélesség, amiből az új lapka mellett fejlettebb képfeldolgozás is kiveszi majd a részét.


A Galaxy S23 Ultra nem hivatalos renderképe (forrás: SmartPrix) [+]

Az akkumulátoros üzemidő is javulhat: az S23 és az S23+ 200-200 mAh-val növelheti a kapacitást 3900, illetve 4700 mAh-ra, míg az Ultra maradhat 5000 mAh-n. A potenciális gyártósori előrelépések mellett a Samsung pedig új trükkel készül: a light mode némileg visszafoghatja a hardver abszolút teljesítményét, de jóval kevésbé, mint ahogy azt az energiatakarékos mód t teszi, és a dolog a hírhedt Game Boostert nem érinti. Személyes kívánságom az újévre mégis olyan lapka fejlesztése, amely minden technológiai előrelépést a hatékonyságra és az alacsonyabb hőtermelésre tesz fel, évek óta bőven elegendő ugyanis a csúcstelefonok hardveres teljesítménye, mégis feláldozzák a fogyasztási balanszot a jobb benchmark pontszámok érdekében. Ha ugyanis a chip már a tervezőasztalon takarékos, mindenféle lájtos, boosteres és akkumulátorkímélő trükk kimaradhat, egy Snapdragon 870-es telefon pedig ezek nélkül is remekel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés