Fedélzeti kamera lehet a telefonokból

Legalábbis a Google Personal Safety alkalmazás legújabb verziója tartalmaz egy ilyen, merőben új funkciót, bár a Google hivatalosan egyelőre nem jelentette be.

Nem mintha eddig ne lett volna rá lehetőség, hogy a készüléket az autóban megfelelő pozícióba dokkolva rögzítsük az eseményeket, de úgy tűnik, a Google igyekszik megkönnyíteni ezt a műveletet egy dedikált funkcióval. A Pixel telefonokon elérhető Personal Safety alkalmazás véletlenül közzétett 2023.04.27.532191641.8-dogfood verziójában Dashcam néven lesz megtalálható a fedélzeti kamera funkció, ami jóval több annál, mint ha csak úgy simán elindítanánk a videófelvételt.


[+]

A funkció önállóan is hajlandó lesz majd dolgozni, a beállításkor megadhatjuk, hogy adott Bluetooth eszközhöz (mondjuk az autó hang-vagy infotainment  rendszeréhez) csatlakoztatva automatikusan induljon el a Dashcam üzemmód. Felvétel közben nyugodtan használhatjuk a telefont navigációra, zenehallgatásra vagy telefonálásra, a fedélzeti kamera boldogan elvan a háttérben, de energiatakarékossági megfontolásból zárolt kijelző esetén is aktív marad.

A felvételek tömörítve (30 MB/min) készülnek, egyhuzamban maximum 24 órán keresztül, a rendszer pedig három nap után automatikusan törli őket, ha nem mentjük el manuálisan, amit szeretnénk megtartani. Azt egyelőre nem sikerült kideríteni a 9to5Google-nek, hogy ez exkluzív funkció lesz-e vagy idővel szélesebb körben is elérhetővé teszi a Google, illetve kifejezték (abszolút reális) aggályaikat a készülékek pontenciális melegedésével kapcsolatban, tekintve, hogy a megfelelő kilátáshoz valószínűleg olyan helyre kell tenni az eszközt, ahol közvetlen napsütésnek van kitéve.

Előzmények

Hirdetés