Felső középkategóriás Motorola Edge is várható

Az Edge széria legszerényebb modellje Lite néven, de 5G-vel és sík, vagy legalábbis kevésbé ívelt kijelzővel mutatkozhat be.

A Motorola Edge és Edge+ mellett úgy tűnik, lesz egy Lite modell is, ami sokban hasonlít majd a Motorola Edge-re, de a vízesésszerűen lekanyarodó kijelzőt nem örökli. Ez remek hír lehet azoknak, akik nem kedvelik az ilyen trükköket, de a 6,7 hüvelykes, 90 Hz képfrissítésű AMOLED panelt integrált optikai ujjlenyomat-olvasóval azért értékelnék. Nem garantált, hogy semmiféle ívet nem csempésznek a szélekre, de hangsúlyos vonalvezetésre nem kell számítani.

A kijelző bal felső sarkába két kamerát lyukasztanak (8 + 2 megapixel), a hardver viszont megegyező lesz az Edge felhozatalával. Az 5G képes Snapdragon 765 mellett 4 vagy 6 GB LPDDR4x rendszermemória és 64 vagy 128 GB UFS 2.1-es belső tárhely áll rendelkezésre, a négy hátlapi kamera viszont szerényebb felbontásúnak ígérkezik 48 megapixeles főszenzorral, amit 16, 8 és 5 megapixeles egységek egészítenek ki, egyelőre ismeretlen összeállításban.

Motorola Edge szerű erős ívekre nem kell számítani.
Motorola Edge szerű erős ívekre nem kell számítani.

Az akkumulátor 4800 mAh lesz 20 wattos vezetékes gyorstöltéssel, de a dobozba valószínűleg a Motorola 18 wattos adaptere kerül. Jack csatlakozóról nem esett szó, bár az Edge-en és az Edge+-on van, úgyhogy esélyes, az NFC viszont biztos. Egyelőre úgy tűnik, az európai ár 399 euró (138 ezer forint) lesz, ami jelentősen kedvezőbb, mint a másik két új Motoroláért elkért összeg.

Azóta történt

Előzmények

  • Komoly hibák a Motorola Edge+ paneljével

    Elárasztották a fórumokat a csúcskategóriás Motorola telefon tulajdonosai, ám még nem tudni, tíz vásárlóból hányat érintenek a gondok.

  • Megérkezett a Motorola Edge-széria

    A sima változat Snapdragon 765-tel operál, az Edge+-ba került a legerősebb Qualcomm chip és a 108 megapixeles főkamera, egy 400 000 forint fölötti árért cserébe.

Hirdetés