Feltámasztják a Vertut

A vállalkozást a korábbi felhasználók egy csoportja finanszírozza, úgyhogy valószínűleg lesz gazdája az 1,2 millió forintos luxus-butatelefonoknak.

Az egykor a Nokiához tartozó luxusbrand pár éve teljesen eltűnt, a tulajdonosváltás nem volt zökkenőmentes, a cég adóságokkal küzdött, az új tulaj pedig egyszerűen csődeljárást indított és felszámolta az üzletet, amit most a Vertu dizájncsapatának vezetője, Hutch Hutchison és egy maroknyi korábbi alkalmazott támaszt fel Xor néven. Ejtsd: Eggsor ['eggszor]. Az első modell a potom egymillió kétszázezer forintnak megfelelő (3000 font) összegbe kerülő Xor Titanium.

És feltehetően lesz vevő a Nagy Britanniában továbbra is manufakturális keretek között gyártott titán burkolatú eszközre, tekintve, hogy a Vertu újjáélesztését korábbi felhasználók indítványozták és finanszírozzák is. A készülék egyébként egy hagyományos kialakítású butatelefon prémium anyag- és összeszerelési minőséggel.

Az egyetlen újdonság, vagy modern technológia a vezetékmentes töltés és a levegő minőségét elemző szenzor. Ezen kívül kizárólag 2G és 3G hálózatokon történő, aktív zajszűréssel biztosított hanghívásra és SMS küldésére és fogadására képes a Linux alapú, zárt rendszert futtató eszköz. Ezzel együtt is el tudjuk képzelni, hogy van, akinek roppant sokat megér az egy hetes üzemidő, de főleg a hardverszintű, végpontok közötti AES256 titkosítás, főleg luxuskivitelben. A Xor Titanium 2021 első negyedévében lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Xor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés