Fémből készült kerettel érkezik a Yu Yuphoria

Az indiai Micromax a CyanogenModdal együttműködve hozta létre új, középkategóriás okostelefonját, a YU Yuphoriát. A YU jelenleg különálló márkaként működik, a Yuphoria a januárban bemutatott Yureka kistestvére. A készülékház oldalkeretei fémből készültek, a hátlapot puha tapintású műanyag borítja, az előlapot pedig Gorilla Glass 3 üveg védi.

Yu Yuphoria
[+]

Az 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású IPS kijelzőhöz egy 64-bites processzorral ellátott Qualcomm Snapdragon 410 lapkakészlet fog társulni Adreno 306 grafikus gyorsítóval, 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtnyi belső tárolóegységgel. A dual SIM támogatással rendelkező készülék képes lesz a 4G/LTE hálózatokra való fellépésre is, szoftveres téren pedig az Android 5.0 alapjaira épülő Cyanogen OS 12 vár majd minket.

Yu Yuphoria

[+]

További érdekesség, hogy a Yuphoria kiemelkedően jó hangminőséggel kecsegtet, a Samsung Galaxy csúcskészülékekből ismerhető Wolfson márkájú DAC került bele, a hátlapi hangszóró pedig 85 dB feletti hangerőt fog produkálni. Az ára sem lesz eltúlzott, Indiában 7000 rúpiát kell majd fizetni érte, ez átszámítva körülbelül 30 000 forintos költséget jelent, de természetesen egyáltalán nem biztos, hogy Magyarországra is eljut a telefon, ha pedig igen, akkor valószínűleg a fentinél jóval magasabb áron.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Yu Yureka Plus

    Felső-középkategóriás phabletett mutatott be az indiai illetőségű, Yu, ami különálló márkaként működik, de a Micromax-szal köthető össze.

  • December 7-én érkezik a YU Yutopia

    A kéminformációkon kívül már egy sajtómeghívó is igazolja, hogy érkezik a vállalat zászlóshajója, ami nem egy phablet, hanem egy 5,2 hüvelykes kijelzővel szerelt mobil lesz.

Előzmények

Hirdetés