Oppo Find X7 Pro: volt, nincs

Profi helyett Ultra kiadással készül a gyártó, hivatalos a piac legfejlettebb kameraszenzora.

Elindult az Oppo Find X7 család hivatalos kampánya: megannyi pletyka után végre a gyártó szórja az információmorzsákat. Eddig is nyilvánvaló volt, hogy több taggal bővül a csúcsszéria, és legalább egy megkapja a Snapdragon 8 Gen 3-at, viszont csak pletykák, kémfotók és sémák álltak elő olyan konkrétumokkal, mint a dupla periszkópos kamerarendszer vagy a furcsa, kolosszálisan nagy, nyolcszögletű kamerasziget.

Az Oppo Find X7 Pro kijelzője és hátlapjaAz Oppo Find X7 Pro kijelzője és hátlapja Az Oppo Find X7 Pro Ultra kijelzője és hátlapja (forrás: Weibo) [+]

Ez utóbbi a Find X7 Pro privilégiuma lehetett – mindaddig, amíg a héten be nem futott az újabb csavar: nem is lesz X7 Pro, ehelyett az alapmodell mellé az Oppo Find X7 Ultra és annak kétirányú műholdas kommunikációra alkalmas változata szegődik, ultrafényes BOE 8T AMOLED panellel. Az alapváltozat 6,78"-kel és 1264 x 2780 pixellel kell beérje, az Ultra pedig 6,82"-es és 1440 x 3168 pixeles képernyőt kaphat egyaránt 5000 mAh-s teleppel és 100 wattos vezetékes töltéssel, amit a csúcskiadás 50 wattos vezetékmentessel turbózhat fel.

[+]

A slusszpoént mégis a hátlapi kamerarendszer tartogatja, a jelenlegi tippek szerint négy 50 megapixeles szenzorral, illetve 0,6x-os, 1x-es, 3x-os és 6x-os optikai nagyítással, plusz szenzorzoommal. Ami pedig végre hivatalos, az a főszenzor típusa: az Oppo megerősítette a Sony Lytia új generációs LYT-900-as lapkáját, a japán órás pedig annak 1" jellegű méretét, és simán lehet, hogy 2024-ben ez a szenzor fogja előállítani a legjobb minőségű felvételeket. Az Oppót a Hasselblad segítheti ki, hogy optikai és algoritmusos oldalról is meglegyen a csúcsminőség, már csak az hiányzik, hogy a Find X7 Ultrát végre bemutassák és Európába érkezzen. Ez utóbbira mondjuk nem vennénk mérget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés