Flash Lite tartalmak Java MIDP alkalmazásokban

A Sony Ericsson mindig is komoly hangsúlyt fektetett a Java megoldásaira, melyek már-már okostelefonná teszik a hagyományos készülékeket is. A japán-svéd gyártó Java motorja már régóta képes akár nyolc Java alkalmazást egyszerre futtatni, így az okostelefonokból ismert párhuzamos végrehajtás és a háttérben való futtatás eddig sem jelentett gondot.

A Sony Ericsson C905 bemutatásával együtt vált elérhetővé a JP8 Java platform is, mely a Sony Ericsson's Project Capuchin technológa segítségével Flash Lite tartalmak integrációját is lehetővé teszi, vagyis a Java MIDP alkalmazások vonzó Flash alapú kezelőfelületeket kaphatnak.

A gyártó fejlesztői oldalán elérhető Swf2Jar 1.0 alkalmazás segítségével könnyedén készíthető Flash Lite kezelőfelületű, ám Java MIDP alapú alkalmazás, melyek megjelenítésért a vizuális tartalmak egyszerű és gyors kezelésére szakosodott Flash Lite felel, míg a rendszer logikai részét a rengeteg szolgáltatást kínáló Java motor hajtja végre. Mivel a megoldás a Sony Ericsson JP8 Java csomagjának részét képezi, így a jövőben számos további modellen is elérhetővé válhatnak a Flash alapú Java alkalmazások.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés