Fotókon pózol az Ascend Mate 7

Tényleg csak napok választanak el minket az IFA kiállítástól, melyen valóságos készülékdömpingre számíthatunk, a Huawei például szeptember 4-én tartja sajtótájékoztatóját. A eseményről már hivatalos beharangozót is publikált a gyártó, így lényegében egyértelmű, hogy mire lehet majd számítani. A bejelentés főfogása az Ascend Mate 7 néven emlegetett csúcsphablet lesz, melyről most valós képek láttak napvilágot, így szinte teljese egészében megcsodálható a kínaiak büszkesége.

Ugyan a képek nem a legjobb minőségűek, mégis tisztán kivehető a phablet formaterve. Az előlapon például nagyon vékony káva látható, ezáltal a 6 hüvelykes Full HD kijelző ellenére valószínűleg eléggé kompakt méretű tud maradni a masina. A hátlap is rejteget persze érdekességet, a második fotón jól látható a 13 megapixeles kamera alá helyezett ujjlenyomat-olvasó.

Ami a hardvert illeti, a motorháztető alatt egy HiSilicon Kirin 920 chipsetre kell számítani, melyben egy négy 1,8 GHz-re skálázott Cortex-A15 és négy alacsonyabb fogyasztású Cortex-A7 maggal rendelkező processzor dolgozik. RAM-ból valószínűleg 2 GB-ot kap a masina, a belső tárhely mérete pedig 16 GB lesz, melyet microSD kártyával lehet majd bővíteni. A Mate 7 vonzerejét képezheti még a 4000 mAh kapacitású akkumulátor, amitől viszonylag hosszú üzemidőt lehet várni. Ugyan a Huawei szerint a kijelző a piac egyik legjobbja lesz (nem utolsó sorban állítólag elég drága is a panel), túlságosan magas árra aligha kell majd számítani, főleg azért, hogy a Mate 7 versenyképes maradjon.

Előzmények

Hirdetés