Friss hardvert, de kisebb akkumulátort kaphat a Redmi Note 5

A kiszivárogtatott prezentáció, vagy termékoldal - ez nem teljesen egyértelmű - egészen részletes adatokat közöl a Xiaomi középkategóriás phabletjének utódjáról, ami jelenleg megkerülhetetlen ajánlat az 50 és 100 ezer forint közötti szegmensben. Többek között azért is, mert Redmi Note 4 esetében a hivatalos, magyarul is beszélő nemzetközi szoftver mellett a B20-as hálózati támogatás is adott, így a 800 MHz-es frekvencián is elérhető a Cat.6-os LTE.


[+]

A feltételezett Redmi Note 5-nél két szembetűnő eltérés tűnik fel először az eleve jól sikerült elődmodellhez képest. Az egyik a Qualcomm új, 14 nanométeren gyártott felső-középkategóriás lapkakészlete, amely négy 2,2 GHz-re, illetve további 4 1,85 GHz-re skálázott Kryo magot tartalmaz. A Snapdragon 660 mellett elvileg marad a 3 vagy 4 GB operatív memória, 32 vagy 64 GB belső tárhellyel. Valamint hasonló konstrukcióban egy Snapdragon 630-as modell sem kizárt, ahol az órajel megegyezik, viszont Cortex-A53-as magokból épül fel. A TheLeaker nevű oldal viszont tízmagos MediaTek Helio X25-ös variánst emleget, minden más azonban megegyezik. Kivéve, hogy ők 4.0-s Quick Charge szabványról tudnak.


Képek a galériában!

A másik eltérés az akkumulátorkapacitást érinti, aminek csökkenése akár sajnálatos is lehet, viszont egyrészt az energiahatékony SoC bizakodásra adhat okot, másrészt a készülék méreteiből is sikerült lefaragni, így a 7,5 milliméter vastag házba már csak egy 3790 mAh-s telep fért. Viszont megmaradt a Quick Charge 3.0-s gyorstöltés, amit már Type-C USB-n keresztül abszolválhatunk. Megfelelő töltőfejjel persze, amit reméljük, nem spórolnak ki az új modell tartozékkínálatából.


[+]

A kameraképességek valószínűleg javulni fognak, az anyag f/2,0 rekeszértékű, 16 megapixeles Sony IMX234-es szenzort emleget PD autofókusszal és 0,03 másodperces reakcióidővel, valamint a szelfikamera is szintet lép (13 MP-re). Ahogy a mellékelt ábra mutatja, a legolcsóbb variáns már 155 eurótól elérhető lesz, ami jelenlegi árfolyamon nincs nettó 50 ezer forint. Azt viszont sajnos nem részletezték, hogy ez melyik lapkakészlettel szerelt modellre vonatkozik. Most még.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Redmi Note 4 - takarék-szövetkezet

    A két kiszerelésben elérhető Redmi Note 4-ből a lóerőben szerényebbet, kitartásban viszont annál sikeresebbet teszteljük. A Xiaomi a Note 3-ra is lapot húzott, és még az ár is kedvezőbb lett.

  • Xiaomi Redmi 4A - ennél nem tudsz jobbat

    Bruttó végfelhasználói árat figyelembe véve is rendkívül olcsó a kínai gyártó új modellje, ráadásul semmilyen komoly kompromisszumot nem kell kötnünk a mindennapi használat közben.

  • Xiaomi Redmi Note 3 Pro - teljesítménytúra

    Az eddig is remekelő Redmi Note 3 még erősebb hardvert, nagyobb felbontású kamerát és microSD kártyaolvasót kapott a mutatós fémház és a hatalmas telep mellé.

Hirdetés