Frissítési hullám OnePlusra, Redmire, Xperiára

A Never Settle csúcskészülék kamerajavító csomagot kapott, a K20 Pro arcalapú feloldást, az Xperia 1 pedig az első komolyabb hibajavítást.

Egy okostelefon szoftverfelülete sosincs kész, jobb esetben még évekig toldoznak-foldoznak rajta, a generációs rendszerfrissítésekről nem is beszélve. A OnePlus nemrég például elhozta a legfrissebb Androidot a 2016-os 3/3T-re. Az aktuális csúcsmodell a 7 Pro, méghozzá három hátlapi kamerával, amelyek szerintünk is jó munkát végeznek, ám egyértelműen láttunk teret a szoftveres fejlődésre.

A OnePlus 7 Pro
A OnePlus 7 Pro [+]

A 9.5.7-es OxygenOS update javítólistája szerint előrelép a színkezelés és a kontraszt, a fehéregyensúly a három látószög között, a zöldes elszíneződés éjszaka, a fókuszsebesség és pontosság, a HDR feldolgozás, a zajszűrés, az esti mód – azaz lényegében minden. Plusz hatékonyabbá válik a duplakoppos felébresztés, az érintési érzékenység és a beszélgetési hangminőség.


[+]

A Redmi K20 Pro egyelőre még csak Kínában kapható, bár a sima K20 Xiaomi Mi 9T-re átmatricázva már felbukkant a Fülöp-szigeteken. A csúcsváltozat MIUI 10.3.8.0 frissítőcsomagja elhozza az általában kevésbé biztonságos, ám igen gyors 2D-s arcazonosítást. A motorikus szelfikamerával szerelt, csupa képernyő phablet természetesen ujjlenyomat-olvasót is kínál, a kijelzőbe építve. Befutott a kisebbik dél-koreai vállalat tavalyi csúcsmobiljára, az LG G7 ThinQ-ra is a Pie frissítés, a májusi biztonsági csomaggal.

Előtérben az Xperia 1, a háttérben balra a 10, jobbra pedig a 10 Plus
Előtérben az Xperia 1, a háttérben balra a 10, jobbra pedig a 10 Plus [+]

Végül az Xperia 1-re is befutott az első, jelentősebb, 325 megabájtot foglaló update, 55.0.A.2.278 kódnéven. Ez szintén egy tripla hátlapi kamerás modell, döbbenetes, 1644 x 3840 pixeles OLED panellel az előlapon. Itt mondjuk oldalt várja az ujjat a biometrikus azonosító. Már ahol egyáltalán az Xperia 1 kapható, ez egyre kevesebb piacot jelent...

Előzmények

  • OnePlus 7 Pro - hétpróba

    Tesz egy kísérletet a OnePlus a prémiumkategóriában, gigászi méretekkel, csupa kijelzővel, zéró noccsal és három hátlapi kamerával. Szintlépés vagy színtévesztés a vége?

  • A Redmi K20 az új Pocophone

    Ahogy azt már sejteni lehetett, a Redmi K20 egyes piacokon Pocophone F2 néven kerül piacra. De még Xiaomi Mi brand alatt is esélyes.

  • Bemutatkozott a Redmi K20 és K20 Pro

    48 megapixeles kamera, OLED kijelző beépített ujjlenyomat-olvasóval, bivalyerős hardver és kedvező ár. A csúcsmobilok ellen szánják az új szériát.

  • A fél világot otthagyják a Sony mobilok

    A nyereségesség a cél, úgyhogy a Sony Mobile innentől a fókuszrégiókra koncentrál, és lényegében feladja a világpiac nagy részét.

Hirdetés