Galaxy blog: Bemutatásra került a Galaxy Premier

Hivatalosan is bemutatásra került a Samsung új okostelefonja, mely a felső árkategóriában próbál szerencsét. A Galaxy család legújabb tagja a Premier utótagot kapta, a specifikációkat tekintve nagy vonalakban hasonlít a Galaxy S III-ra.

Az előlapon egy 4,65 hüvelykes képátlójú, 720 x 1280 képpontos felbontású Super AMOLED kijelző feszít, a pixelsűrűség ennek megfelelően közel 316 ppi. A hátlapon egy 8 megapixeles autofókuszos kamera és egy LED lámpácska kapott helyet, az előlapon egy 1,9 megapixeles fényképező csücsül. A készülékház műanyagból van, a külső stílusjegyek szintén a Galaxy S III-ra emlékeztetnek.

A borítás alatt egy Texas Instruments OMAP 4470 lapkakészlet dolgozik, a 45 nanométeres csíkszélességű lapka egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű, ARMv7 utasításkészletű Cortex-A9 processzort és egy PowerVR SGX544 GPU-t tartalmaz. Ezek mellett 1 GB RAM és kiviteltől függően 8 vagy 16 GB belső tárhely áll a rendszer rendelkezésére, utóbbi microSD-kártyával bővíthető. A hátlap alatt egy 2100 mAh kapacitású akkumulátor duruzsol.

A készüléken Android 4.1 fut, természetesen MotionWizzel kiegészítve. A Galaxy S III-ban debütáló okos funkciókat a Premier esetében is megkapjuk, azaz van Best Photo, Smart Stay, Direct Call, Pop-Up Play, S Voice és S Beam is. Adatkommunikációs esetben érdemes kiemelni az LTE-támogatást, emellett WiFi (802.11a/b/g/n), Bluetooth 4.0, NFC, aGPS és GLONASS is elérhető. A készülék megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert.

Előzmények