Galaxy blog: Bemutatkozott a Galaxy Golden

Nemrég egy furcsa újdonságot mutatott be a Samsung, mely kialakítását tekintve a régi időket idézi, ám természetesen szoftveresen és hardveresen abszolút rendben van az eszköz. A formaterv alapján ugyanis egy kagylómobilról van szó, szétnyitás után pedig a fizikai számbillentyűzet és a másodlagos kijelző tárul az ember elé.

A specifikáció nyilvánosságra hozásával egyelőre csínján bánik a dél-koreai vállalat. Az már bizonyosnak tűnik, hogy mindkét kijelző 3,7 hüvelykes képátlóval rendelkezik majd, a technológiát tekintve pedig egy-egy Super AMOLED panellel lesz dolgunk. A hátlap alatt egy jelenleg ismeretlen típusú lapka dolgozik majd, mely egy kétmagos, magonként 1,7 GHz órajelű processzort fog tartalmazni. A hátlapi kamera 8 megapixeles felbontású fotókat tud készíteni.

A telefonon az Android rendszer viszonylag friss, 4.2-es verziója fut, a felhasználói felületet természetesen a legújabb TouchWiz váltja, a grafika lecserélése mellett számos extrával kiegészítve a rendszert. A pontos megjelenési dátumról és a végleges árról egyelőre még nincs információnk.