Galaxy blog: Elindult a Gear App Challenge

A napokban startolt el a Gear App Challenge, a Samsung okosórákra fókuszáló fejlesztői versenye. A dél-koreai gyártó nem újonc a hasonló események terén, a vállalat már több ízben vezényelt le nagyszabású versenyt.

A Gear App Challenge, mint azt a neve is mutatja, a Samsung új okosóráival, pontosabban a Gear 2-vel foglalkozik, nevezni az említett eszközre fejlesztett programokkal lehet. Az óra Tizen operációs rendszert futtat, a fejlesztéshez le kell töltenünk a Samsung Gear Dev Tool névre hallgató környezetet, melyet (számos segédanyaggal és leírással karöltve) a hivatalos oldalon találunk. Az eszközök OS X és Windows mellett Ubuntura is elérhetőek.

A díjakat pedig ismét nem aprózták el, a verseny 1 250 000 amerikai dolláros összdíjazása igen jól hangzik. Az első körben kétszázan juthatnak tovább, egyenként kétezer dollárt bezsebelve. A második kör végén 41 díj kerül kiosztásra: a fődíj 100 ezer amerikai dollár, a második helyezettek (kilenc személy) fejenként ötvenezerrel lesznek gazdagabbak, a 30 harmadik helyezett egyenként 10 ezer dollárt kap. Végül, de nem utolsósorban egy közönségdíjast is megneveznek majd, aki egy 50 ezer dollár értékű autót kap.

A határidő egyelőre még messze van, a nevezett programnak július utolsó napjáig kell elérhetővé válnia. További információért a fejlesztői verseny hivatalos oldalát ajánljuk.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.