Galaxy blog: Erősebben kezdte az idei évet a Samsung, mint a tavalyit

Mivel a tavasz az új Galaxy S modellek piacra kerülésének időpontja (március-áprilistól), az ősz pedig a Note szériáé, a Samsung Electronics első pénzügyi negyedéve általában elmarad az előző év utolsó három hónapjának eredményeitől, és nincs ez másként most sem: míg 2015 végén a gyártó és összes üzletága 53,3 billió wonos bevételre tett szer (kb 12,6 billó forint), addig a 2016 március végéig tartó periódusban 48-50 billió wonos konszolidált bevételre az előzetes kalkulációk szerint (11,4-11,9 billió forint).

Jól fogynak a Samsung mobilok; alul a Galaxy A9, középen az S7 edge, felül pedig az S7
Jól fogynak a Samsung mobilok; alul a Galaxy A9, középen az S7 edge, felül pedig az S7 [+]

Fontos megjegyezni azonban, hogy a működési nyereség nagyjából 10%-kal, 6,5-6,7 billió wonra növekedett három hónap alatt (1,5-1,6 billió forint), és ha 2015 első negyedévével hasonlítjuk össze a friss eredményeket, még egyértelműbben kirajzolódik, hogy a koreaiak gazdasági mutatói felfelé ívelnek: tavaly ilyenkor 47,1 billió wonos bevételt és 6 billió wonos működési nyereséget sikerült elkönyvelni. Bár a számadatok minden részleg eredményeit tartalmazzák, jó eséllyel a már márciustól elérhető Galaxy S7 és az S7 edge is kivette a részét a profitnövekedésből, a vízálló csúcskészülékek ugyanis a vártnál jobban fogynak. Szombaton a Veletech 2016 tavaszi kiállításon ezeket az eszközöket is meg lehet majd tekinteni a Samsung standjánál, ahol sok egyéb érdekesség is akadni fog.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy A7 (2016) - a vadászat folytatódik

    A dél-koreaiak középkategóriás termékcsaládja egyre erősebb lesz, tesztalanyunk OIS-es kamerával, hosszú üzemidővel, gyors renendszerrel és magas árral hívja fel a figyelmet.

  • Samsung Galaxy A9 (2016) - nem csak nagyobb

    Az idei A-család legnagyobb tagja óriásira sikerült, mellette szól a remek anyaghasználat, a jó üzemidő és az erőteljes hardver, viszont itthon csak szürkeimportosan jelenik meg.

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.