Galaxy blog: Galaxy Pro előzetes

Bő három hónapja már hírt adtunk róla, hogy hamarosan újabb bővülés elé néz a Samsung Galaxy sorozata. Most megérkezett szerkesztőségünkbe a Galaxy Pro készülék, melyről első benyomásainkat osztjuk meg a blogban. A Galaxy Pro nevével ellentétben nem a sorozat csúcsmodellje, azonban több fontos megkülönböztető jellel is rendelkezik. Ezekből az egyik, hogy négysoros, teljes QWERTY billentyűzetet kapott, továbbá fektetett érintőkijelzőt. Ez a megoldás a BlackBerry kialakítására emlékeztet, így nem is kérdés, hogy elsősorban irodai, üzleti felhasználásra kihegyezett készülékről van szó.

A Pro hardvere nagyjából középkategóriásnak mondható. A fő egység egy 800 MHz-es processzor, melyhez 512 MB RAM és egy Adreno 200-as grafikus gyorsító tartozik. A belső tárhely nem túl nagy, kb. 150 MB, azonban ezt microSD kártyával akár 32 GB-ig növelhetjük. Szoftveres oldalról az Android 2.2 Froyo változatát találjuk rajta, erre még ráhúzták a Samsung saját felületét, a TouchWiz 3.0-t. A leggyengébb pontnak épp a kijelző ígérkezik, hiszen 2,8 hüvelykes képátlójához csupán QVGA (320x240 pixel) tartozik. Az viszont pozitívum, hogy kapacitív panelről van szó.

Erőteljes az adatátviteli kínálat, hiszen nem csupán 3G és HSDPA, hanem b/g/n szabványú WiFi, továbbá 3.0-s Bluetooth is megtalálható rajta. Az előírásoknak megfelelően szabványos microUSB és 3,5 mm-es jack csatlakozóval is felszerelték, ahogyan a GPS-vevő sem hiányozhat. Multimédiában szolidabb a felhozatal, itt egy 3 megapixeles, autofókuszos kamerát találunk, amelyhez sem tükör, sem villanó nem tartozik. Jól teljesíthet viszont az akkumulátor, hiszen az 1350 mAh-s kapacitású telep ezt a hardvert bizonyára sokáig képes üzemeltetni, ezt sugallják a gyári adatok is.

És hogy milyenek az első benyomások? Nos, a készülék sebessége elég jónak tűnik, és bár a szélessége kisebb kezűeknek már zavaró lehet, a billentyűzetre igazán nem sok panasz lehet. A gombok nagyok, jól használhatóak, tökéletes a megvilágításuk is, és sokan biztosan örülnek annak, hogy a négy alapértelmezett Android billentyű sem érintős. A TouchWiz felület jól kiegészíti a Froyo rendszer képességeit, viszont szerény a felhozatal irodai programok terén. Kapunk egy teljes verziós Office programot, amivel szerkeszteni is lehet, ezen felül azonban nem sok extra jár hozzá. Az akkumulátor ereje beigazolódni látszik, tényleg nagyon jól bírja a strapát. Igazán gyenge pontnak csak a kijelzőt érezzük, mégpedig a felbontása és a multi-touch hiánya miatt. Hamarosan részletes teszttel jelentkezünk, ahol minden apróságra fény derül majd a Galaxy Pro-val kapcsolatban.

Rusi

Azóta történt

Előzmények