Galaxy blog: Galaxy Xcover előzetes

Bár volt már párpróbálkozás az okostelefonok között is, a strapamobilok jellemzően a feature phone kategóriából kerülnek ki. A Samsung Xcover szériája is az alapmobilokat erősítette, nemrég viszont bejelentették, hogy az androidos paletta is bővülni fog egy strapabíró taggal. A próbálkozásaik a Galaxy széria új tagjában, a Galaxy Xcover névre hallgató készülékben manifesztálódtak, amely nemrég meg is érkezett a szerkesztőségünkbe.

A masszív műanyagházba csomagolt készülék IP67-es minősítéssel büszkélkedhet, ennek megfelelően egy korlátozottan csepp- és porálló masinával van dolgunk. A készülék oldalán található microUSB-aljzatot és 3,5 milliméteres kimenetet egy-egy műanyag ajtócska fedi, melyek belső gumibevonattal is rendelkeznek, így a csatlakozók is védve vannak a külső behatásoktól. A 3,65 hüvelykes képtlójú, 320 x 480 képpontos felbontású megjelenítő Gorilla Glass üvegből készült, így jobban tűri az igénybevételt a mezei érintőkijelzővel szerelt társainál. A csavarral rögzíthető hátlap tetején egy 3,2 megapixeles kamera is helyet kapott, melyet egy LED-es villanóval is megtámogattak, így gyenge fényviszonyok között is viszonylag használható fotókat tudunk lőni.

A borítás alatt egy 800 MHz órajelű ARMv7-es processzor ketyeg, amely mellett 512 MB RAM és 150 MB belső tárhely is található; utóbbit microSD-kártyával bővíthetjük tovább. A telefonon 2.3.6-os Android fut, melyhez szokás szerint a TouchWiz UI társul. Ez egyedi felületeket, extra szoftvereket és szolgáltatásokat, valamint egy kupac saját minialkalmazást is rejteget. A gép sebessége kielégítő, nagy akadásokkal nem lehet találkozni, a komolyabb weblapok viszont hajlamosak megizzasztani a hardvert. Előzetesként nagyjából ennyit mondanánk a telefonról, a részletes teszt még a héten meg fog jelenni; addig is ajánljuk az alábbi videót!

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények