Galaxy blog: Hivatalos videók az újdonságokról

Néhány napja lehullott a lepel a Samsung sokak által várt készülékéről, a Galaxy Note 4-ről. A phablet mellé azonban további újdonságok is jártak, a sajtótájékoztatón többek között egy lekanyarodó kijelzőjű telefon, egy új okosóra és egy VR-szemüveg is előkerült, utóbbiról maga John Carmack is beszélt néhány szót. A rendezvény után nem sokkal meg is érkeztek az első hivatalos videók, melyek pontról pontra végigveszik az újdonságokat.

A Galaxy Note 4 mellé kapásból két felvétel is érkezett. Az első magára a készülékre fókuszál, kiemeli a formatervet, a fém keretet, a hardveres teljesítményt, az üzemidőt, a fotózási képességeket és a kijelzőt. Az elérhető színekről is szó esik, a készülék a szokásos fekete és fehér ház mellett bronz és rózsaszín kivitelben is megvásárolható lesz. A legújabb Note a TouchWiz legfrissebb változatával érkezik, mely számos új funkciót és vizuális megoldást rejt.

Az S Pen is okosodott, a kapacitív stylus-szal kapcsolatos újdonságoknak egy dedikált videót szentelt a Samsung. Számos érdekes új funkciót kapunk, ilyen például a Photo Note, mely a kamerával készített képeket konvertálja át szerkeszthető jegyzetté, illetve a Smart select, mely segítségével bizonyos típusra (szöveg vagy kép) limitálhatjuk a szelekciót. A szoftveres oldal mellett maga a ceruza is fejlődött, immár 2048 eltérő nyomásszintet tud megkülönböztetni.

Végül, de nem utolsósorban a Gear S is kapott egy hosszabb bemutatót. A Samsung legújabb okosórája Tizent futtat, hajlított kijelzővel rendelkezik, SIM-kártyát is fogad. A fekete és fehér színekben kapható kiegészítő egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű processzort és 512 MB RAM-ot tartalmaz, a Note 4-hez hasonlóan októberben kerül majd piacra.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Azóta történt

Előzmények

  • IFA 2014: Kezünkben a Gear S

    A berlini kiállítás előtt néhány nappal jelentette be a Samsung a hajlított kijelzős, SIM-et is fogadni tudó okosórát. Az IFA-n ki is lehetett próbálni.