Galaxy blog: Így hordozd biciklin a táblagéped

Nemrég egy érdekes koncepciót mutattunk be a rovatunk keretében: a Ford egy speciális biciklivel állt elő, melybe mintegy fedélzeti számítógépként egy Galaxy S II készüléket építettek be. Ezen felbátorodva a koreai gyártó szövetkezett a 14 Bike Co névre hallgató céggel, hogy a Galaxy Tab 10.1 tulajdonosok sem maradjanak speciális kerékpár nélkül. Az alábbiakban kiderül, mennyire sikerült megvalósítani a tervet.

A Galaxy Tab 10.1 kerékpáros hordozása egy speciális táblagép-tartóban manifesztálódott, mely a bicikli acél vázára van erősítve. Egyébként maga a bringa is a koreai gyártó táblagépével van fémjelezve, az exkluzivitás viszont kimerül a fekete-fehér festésben. A 125 gramm tömegű tartót bármikor kipattinthatjuk a bölcsőjéből, az anyaghasználatról egyelőre nem szól a fáma, a képek alapján egy műanyag konstrukcióval lehet dolgunk. Bár marketingszöveg szerint a tartó segítségével akár biciklizés közben is könnyen vezérelhető a Galaxy Tab 10.1, mi ezt nem ajánljuk, elképesztően balesetveszélyesnek tűnik a cucc.

Míg az első bekezdésben említett hírben bemutatott telefonos megoldást valamennyire használhatónak találjuk, a Galaxy Tab 10.1 biciklis hordozását már nem tartjuk annyira meggyőzőnek. Ráadásul az említett drótszamárban valamelyest indokolt is volt a Galaxy S II használata, a fent ismertetett megoldás már kevésbé életképes, sőt, azt is meg merjük kockáztatni, hogy nagyjából semmi funkciója nincs a dolognak, viszont még rosszat is tesz a táblagép védelmének. A Ford modelljével ellentétben a Galaxy Tab 10.1 tartó és maga a bicikli is piaci forgalomba fog kerülni a közeljövőben, a várható árról egyelőre nincs információnk.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények