Galaxy blog: Ilyen lesz a Nexus 10?

Rohamosan közeleg a Google október 29-i sajtótájékoztatója, melyen az előzetes pletykák szerint két új referenciagépről is lehull majd a lepel. Az állítólagosan LG gyártmányú Nexus 4 mellett a Nexus 10 névre hallgató táblagép is valószínűleg bemutatásra kerül majd, melyet a Samsung készít. A kézkönyv alapján a formaterv merőben eltér az Asus által összerakott Nexus 7 külsejétől, inkább a Galaxy Note 10.1 és Galaxy Tab 10.1 készülékekre hajaz. Sajnos a specifikációkról nem szól a fáma, ám a füzetecske alapján egy microUSB-port, egy microHDMI-aljzat, egy speciális töltőcsatlakozó, egy állapotjelző LED, egy hátsó és egy előlapi kamera és egy 3,5 milliméteres kimenet megléte borítékolható.

Egy másik forrás a borítás alatti hardvert is ismerteti. A BriefMobile portálon publikált iromány szerint a specifikációk nagyjából megegyeznek a nemrég bemutatott szintén Samsung gyártmányú Series 3 Chromebookéval. Ez alapján egy Exynos 5250 lapkakészletről van szó, melyben egy kétmagos, magonként 1,7 GHz órajelű Cortex-A15 processzor és egy Mali-T604 GPU lapul. Ezek mellett 2 GB RAM és 16 GB belső tárhely áll majd a felhasználó rendelkezésére. Utóbbi bővíthetőségéről nincs információnk, ám az eddigi Nexus készülékek alapján nagy valószínűséggel nemleges a válasz.

A hátlapon egy 5 megapixeles, LED villanóval megtoldott kamera csücsül, az előlapon egy másodlagos fényképező kapott helyet. A 10,1 hüvelykes képátlójú kijelző felbontása 2560 x 1600 képpontos, amely 298,9 ppi pixelsűrűséget vetít előre, ergo tűéles lesz a kép. A panel technológiája Super AMOLED, arról viszont nem szól a fáma, hogy a megjelenítőben pentile vagy RGB mátrix dolgozik.

Mivel a Samsung még nem erősítette meg a fentieket hivatalosan, fenntartásokkal kell kezelni az információkat. Szerencsére a végleges adatokra már nem kell sokat várni, hétfőn minden kiderül; a Google sajtótájékoztatóját természetesen mi is élőben közvetítjük majd.

Azóta történt

Előzmények