Galaxy blog: Újabb Galaxy mobilt mutattak be

Tovább bővül a Samsung androidos készülékcsaládja, nemrég egy újabb Galaxy mobilról rántották le a leplet. A Galaxy Express névre hallgató jövevényt a középkategóriába szánja a gyártó, a készülék első körben kizárólag az Egyesült Államokban működő AT&T szolgáltatónál lesz kapható.

A 133 x 69 x 9,3 milliméteres méretekkel és 136 grammos tömeggel rendelkező mobil előlapján egy 4,5 hüvelykes kijelző feszít. A Super AMOLED technológiával operáló panel felbontása 480 x 800 képpontos, ami közel 207 ppi pixelsűrűséget jelent. A megjelenített színárnyalatok száma 16 millióra rúg, az érintéseket kapacitív technológiával érzékeli. A képernyő alatt a szokásos három gombot találjuk, a középen csücsülő fizikai home billentyűt két kapacitív gomb (vissza és beállítások) fogja közre. A hátlapi kamera 5 megapixeles képeket és 720p felbontású videókat rögzít, az előlapon egy 1,2 megapixeles fényképező található.

A számítási műveletekért egy Qualcomm MSM8960 lapkakészlet duruzsol, amely egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű Krait processzort és egy Adreno 225 grafikus gyorsítót rejt magában. Adatkommunikációs szempontból egy WiFi-modul (802.11a/b/g/n, dual band), egy Bluetooth-egység (4.0, A2DP-támogatással), egy a-GPS lapka és egy NFC-chip áll a felhasználó rendelkezésére, ezek mellett a negyedik generációs mobilhálózatokat is kezeli a készülék.

A Galaxy Express-en Android 4.0, azaz Ice Cream Sandwich fut, természetesen a TouchWiz UI legújabb változatával és egy rakás extra szoftverrel felvértezve. Az energiát egy 2000 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri a készülék. A megjelenés már nincs messze, az előzetes információk alapján november 16-án kerül a boltok polcaira a mobil.

Azóta történt

Előzmények