Napi Galaxy S8 összefoglaló: renderképek, kiegészítők és minden egyéb

A források igencsak belehúztak, egy rakás kiegészítő, renderkép és információ került elő a Samsung legújabb csúcskészülékeiről.

Kezdjük a renderképekkel. Evan Blass dobta fel Twitterre a Samsung Galaxy S8 és S8 Plus színvariációit, bár maga is megjegyzi, hogy a képek nem teljesen pontosak, mivel az S8 alapmodell lényegesen alacsonyabb lesz, mint a Plus, noha ez a plakáton pont nem érzékelhető. A színek viszont igen, úgy tűnik, az első széria fekete égbolt (Black Sky), szürke orchidea (Orchid Grey) és sarki ezüst (Arctic Silver) árnyalatokban lesz elérhető. Alant az illusztráció.


(forrás: @evleaks) [+]

A @UniverseIce elvileg, vagyis látszólag egy valós felvételhez is hozzájutott, ami az S8 és S8 Plus képernyőbeállításait mutatja. A felbontás az új csúcsmodell esetében is ugyanúgy módosítható lesz, mint a Galaxy S7 és S7 edge-en Android Nougat alatt, a képarány viszont a számok alapján valószínűleg változik. A WQHD+ jelentette 2960 x 1440 pixel 18,5:9-es képarányt mutat. Az elődmodellek esetében a 7.0-s rendszerre való frissítés instant FHD-ra módosította az alapértelmezett felbontást, amit eleinte bugnak tételezett lényegében mindenki, viszont elképzelhető, hogy energiatakarékossági megfontolásokból valóban a Full HD, illetve az S8 és S8 Plus esetében a 2220 x 1080 pixelt számláló FHD+-t szánták sztenderd beállításnak.


(forrás: @UniverseIce) [+]

Nem csak a készülékről, de a várható kiegészítőkről és tartozékokról is előkerültek információ. A kevésbé izgalmas holmi ebben az esetben az 5100 mAh-s, egyelőre két színben mutatkozó power bank, ami viszont gyorstöltésre is képes maximum 15 wattos teljesítmény mellett. A EB-PG950 típusszámú külső akkumulátor egy darab C típusú és egy hagyományos USB port található, valamint ki- és bekapcsológomb. A hordozható energiaforrás állítólag 60 euróba fog kerülni, ami jelen pillanatban 18500 forintnak felel meg.


(forrás: @rquandt) [+]

 

Ha már a telepnél tartunk, idő közben a Slashleaks is beszállt a buliba némi akkumulátor-információval. Az alábbi képeken látható egységek típusszáma (EB-BG955ABA és EB-BG950ABA) megegyezik a Samsung Galaxy S8 (SM-G950) és Galaxy S8 Plus (SM-G955) kódjával, viszont nem nagyobbak, mint a jelenlegi széria kapacitása, tehát a jövőben is 3000 és 3500 mAh áll majd rendelkezésre.


(forrás: Slashleaks) [+]

Visszatérve a kiegészítőkre, Roland Quandt a Samsung új dokkolójáról is árulkodott. A DeX Station lehetővé teszi, hogy az S8 vagy S8 Plus külső kijelzőn, hagyományos perifériákkal is használható legyen. Az aktív hűtéssel rendelkező alkalmatosságon lesz két darab USB-A csatlakozó, ethernet port, valamint HDMI bemenet. A szerkentyű a Samsung Desktop alkalmazással fog együttműködni, elvileg 149,99 euróért, ami olyan nettó 46 ezer forint körül értelmezhető.

Samsung DeX Station
Samsung DeX Station (forrás: @rquandt) [+]

A The Investor úgy tudja, hogy ha mindez nem jönne be, a gyártó három hónapos, indoklás nélküli visszatérítést biztosít az új modellekhez. Tehát, ha például mégsem tetszik annyira az orchidea ezüst, vagy egyéb, akármilyen bagatell kifogásunk adódik, a Samsung a vásárlástól számított három hónapon belül kérdés nélkül visszavásárolja a készüléket. A The Investor forrása két indokot lát az agresszív marketingstratégia mögött. Az egyik nyilvánvalóan a Note7 kapcsán esetlegesen meggyengült bizalom helyreállítása, illetve az új készülékek minőségébe és kiválóságába vetett feltétlen bizalom nyomatékos kommunikációja.

A legfrissebb marketinganyag
A legfrissebb marketinganyag (forrás: The Investor)

A másik ok a mesterséges intelligenciára alapuló, speciális hangasszisztens viszonylag korlátozott kezdeti kiterjedése. Azzal együtt, hogy a Samsung még ebben a félévben tervezi a Bixby frissítését, a megjelenéskor csak tíz darab előtelepített alkalmazással fog együttműködni a "szuperintelligens asszisztens", ami aránylag sovány felhozatal és jobbára az alapeszközökre korlátozódik, mint a galéria, az üzenetek és a névjegyzék. Lassan úgy érezzük, március 29-ig ennél több minden már nem derülhet ki, bár nyilvánvalóan tévedünk.


(forrás: @UniverseIce) [+]

És tényleg tévedtünk. Ebben a percben esett be az IceUniverse jóvoltából a kereskedelmi forgalomba szánt csomagolás képe is, ami így első ránézésre egyáltalán nem különbözik az elődmodellek dobozától, csak kicsit nagyobb rajta a típusjelzés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés