Gary Oldman új rövidfilmje a Nokiánál

Tegnap mutatták be a több díjjal kitüntetett színész-rendező, Gary Oldman az új Nokia N93 multimédiás számítógépen készített új rövidfilmjét. A Donut (fánk) című filmet a Nokia Nseries Studio mutatta be, amely olyan úttörő-jellegű internetes mobilfilmes közösség, ahová reménybeli új rendezők feltölthetik saját mobil videofelvételeiket.

A BAFTA-díjjal elismert Nil by Mouth rendezője, és a Drakula illetve a Harry Potter és az azkabani fogoly című filmek sztárja, Gary Oldman a fodrozódó vízfelszínen egy gömbölyű tárgy tükröződéséről készített kétperces rövidfilmet, a filmhez pedig izgalmas háttérzenét választott. A film nem csupán a Nokia N93 DVD-színvonalú képrögzítését mutatja meg, hanem arra is ráirányítja a figyelmet, hogy a fejlett mobil videofelvételre képes készülékekkel hogyan rögzíthetjük és oszthatjuk meg másokkal életünk spontán pillanatait.

A Nokia annak érdekében hozta létre a Nokia Nseries Studiót (www.nokia.com/nseries/ studio), hogy ösztönözze az embereket a mobil videokészülékekkel készített felvételek rögzítésére és megosztására. Személyi számítógépről vagy mobilkészülékről mától kezdve bárki feltöltheti mobil rövidfilmjét az internetes oldalra. A honlap kialakításánál a mobil filmkészítés ösztönzését tartották szem előtt: Gary filmje mellett a világ másik szegletében tevékenykedő kreatív szakemberek által Nokia N93-mal készített videofelvételek, illetve a mobil videokészülékkel megnyitható új témák rendszeresen megjelennek majd az oldal kínálatában.

A filmmel kapcsolatban Gary Oldman elmondta: „A Nokia N93-hoz hasonló mobil videokészülékekkel megragadhatjuk és a világ színe elé tárhatjuk mindennapjaink különleges pillanatait. A Donutban lefilmezett kép pont egy ilyen múló pillanat, amelyre véletlenül bukkantam rá. A pillanat arra késztetett, hogy előkapjam a zsebemből a mobil videokészülékemet, és rögzítsem a látványt, hogy másnak is meg tudjam azt mutatni. Remélem, hogy a film hatására mások is így tesznek majd, és alig várom, hogy az eredményeket megcsodálhassam a Nokia Nseries Studióban.”

A Nokia Multimedia Messaging üzletágának alelnöke, Tapio Hedman hozzátette: „Gary filmje tökéletesen megmutatja, hogy a spontán videofelvételek készítéséhez vitathatatlanul legmegfelelőbb eszköz a mobil videokészülék. Reméljük, hogy a Nokia Nseries Studióval még több embert ösztönzünk majd a filmezésre és élményeik megosztására. A Nokia N93-mal pedig az emberek a nagy pillanatokról egy mobilkészülékkel készíthetnek páratlanul jó képminőségű filmeket.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés