Gimbalt pakol a Vivo az X50 Próba

Az optikai képstabilizátornál fejlettebb mozgáskiegyensúlyozást és kiegyenlítést ígér a Vivo kamerás újítása.

Nem könnyű több tucat márka sok száz termékét megjegyezni és megkülönböztetni, és persze a gyártók se szeretnék, ha összekevernénk egyik mobilt a másikkal. Ezért meglepő némileg, hogy a BBK Electronics berkein és rövid időn belül a Realme és a Vivo is előrukkolt saját X50 Prójával. A múltidővel mondjuk picit előreszaladtunk, mert a Vivo június 1-jei bemutatója másik irányban van a negyedik dimenzió tengelyén, a gyártó mindenesetre nyíltan beszél a telefon legfőbb különlegességéről: a gimballal megtámogatott főkameráról.

Az egy- vagy többtengelyes, repülőgépekben, rakétákban, és ami nekünk fontosabb: kamerákban használt gimbalok az optikai és elektronikus képstabilizálásnál hatékonyabb kiegyensúlyozást és vízszintezést tesznek lehetővé. Mobilokhoz szánt, jókora gimbalokat eddig is lehetett vásárolni, a Vivo X50 Pro azonban az első, amely konkrétan ennek egyszerűsített és miniatűr változatát készül a házban bevetni, alább látható eredménye gyors mozgás közben pedig ígéretes.

A szenzorhoz és optikához passzoló, bonyolult rendszer a telefonok között igencsak méretes a maga 363 cm2 felületével és 4,5 millimétereres vastagságával, a főkamera nem is lesz apró. A gimbal 3 fokos kilengést  képes kompenzálni, ami az optikai stabilizátorok képességein jócskán túlmutat. A kiegyensúlyozott videofelvételek mellett az éjjeli fotók is profitálhatnak a jobb stabilizálásból, a Vivónak erre is van példája.

Éjszakai felvétel a Vivo X50 Próval
Éjszakai felvétel a Vivo X50 Próval (forrás: Sparro News)

A bonyolult, sokelemes rendszernek a Vivo a Micro Cloud nevet találta ki, és részletes, noha egyelőre kínai infografika is van hozzá a technológia részleteit taglalva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés