Google Segéd gombbal érkezhet a G7 ThinQ

Amerikai idő szerint május 2-án mutatkozik be az LG G7 ThinQ, és azért a tengerentúli nézőpont, mert New York a főhelyszín, ahol a számos AI funkcióval (és alighanem szenzorszigettel) megtámogatott dél-koreai csúcskészülékről lehull a lepel. A Google-nek fontos partnere az LG, több Nexus készülék és a Pixel 2 XL kapcsán is összefogtak már, a gyártó pedig számos kiterjesztett Google-szolgáltatással hálálta meg az együttműködést.

A G7 ThinQ már a nevében is fejlett szoftverfunkciókra céloz, és akárcsak a Samsung a dedikált Bixby gombbal, a közelgő LG zászlóshajó is a hangasszisztenst azonnal indító billentyűvel mutatkozhat be. Természetesen a Google Assistantről van szó, amit errefelé a zavar kedvéért Google Segédnek hívnak, és nem szabad összekeverni a régi Google Now segéddel, aminek Google Asszisztens a magyar neve.

A Verizon szolgáltatónál ThinQ utótagot kapott az Oreo frissítéssel a tavaly LG csúcskészülék
A Verizonnál ThinQ utótagot kapott az Oreo frissítéssel a tavaly LG csúcskészülék (forrás: PhoneArena)

Nem a G7 lesz egyébként az első ThinQ utótagú készülék, sőt: nem is a második. Az MWC-n futott be a V30S ThinQ, ami a tavalyi csúcsmodellhez képest mesterséges intelligencián alapuló szoftver- és kamerafunkciókkal bővítette a tudáslistát. A V30 Android 8.0 Oreo frissítésével ezekből ugyanakkor jó pár a tavalyi kiszerelésen is felbukkant, és az amerikai Verizon szolgáltató V30 tulajdonosai arra lehettek figyelmes, hogy az update telepítése után a készülékük már V30 ThinQ titulussal bootolt be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés