GPS karácsonyra a veszprémi mentőknek

Folytatódott a “Navigáció a gyors segítségért” elnevezésű segélyakció. A győriek után most a Veszprém megyei mentők kaptak kedvezményesen 20 darab Mio C310-es készüléket, ingyenes iGO GPS-navigációs szoftverrel. Mától a megye minden mentőautójában műhold segítségével navigálnak.

Újabb megyébe sikerült eljutni a “Navigáció a gyors segítségért” segélyakciónak. Győr-Moson-Sopron megye után most a Veszprém megyei mentők kaptak karácsony előtt korszerű GPS-navigációs berendezéseket. Ezek segítségével vészhelyzet esetén a mentők gyorsabban megtalálhatják a segélykérők címét, hiszen a navigátor egészen a házszámig vezeti a mentőautót, és nem kell a papírtérképekkel bajlódni, melyeken az újabb utcák gyakran nincsenek is rajta.

“Nagyon nagy segítséget jelent a műholdas navigáció a mentők számára, ezért már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy hogyan tudnánk GPS-készülékeket szerezni az autóinkba. A “Navigáció a gyors segítségért” segélyakcióról az interneten olbastam, az navigacio.info.hu oldalon. Fel is vettem a kapcsolatot az iGO és a Mio márkák képviselőivel, és mindkét részről rendkívül gyors segítséget kaptunk. A Mio C310-es készülékeket jóval a piaci ár alatt kínálták, az iGO szoftvert pedig ingyen töltötték fel a navigátorokra. Így a rendelkezésre álló összegből sokkal több készüléket tudunk megvásárolni.” – mondta Kiss Attila, az OMSZ veszprémi mentőállomásának vezetője.

A mentők 20 darab készüléket vettek át ünnepélyes keretek között december 21-én, a veszprémi mentőállomáson. Az ajándékba kapott GPS-eszközöket azonnal kibontották és üzebme is helyezték a mentősofőrök, akik nap mint nap használják majd.


“Egy ilyen készülék főleg akkor nyújthat segítséget, ha a megye kisebb településén egy eldugott, sötét utcát kell megtalálni. A navigáció segítségével a 10-12 perces kiérkezési időt 2-3 perccel is le tudjuk rövidíteni, ami mondanom sem kell, milyen fontos lehet egy életveszélyben lévő betegnél.” – mondta Dr. Czirner József, az Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának orvosigazgatója.

A most átadott 20 készüléket a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítvány segítségével sikerült beszerezni. A szervezet 1991 óta látja el korszerű berendezésekkel a Veszprém megyében működő mentőket, így az itteni autók felszereltsége messze az országos átlag feletti. Az alapítvány továbbra is várja a felajánlásokat a 73200189-11101961 bankszámlaszámon.

Azóta történt

Hirdetés