Gyönyörű lesz a 2017-es Galaxy A5

Legalábbis a kiszivárgott renderképek és videó szerint. A Galaxy S7 formavilága a középkategória árszabásába vándorolhat.

A Samsung előbb a felsőbb kategóriákban, majd egyre lejjebb haladva gyúrt rá az addig plasztik Galaxy mobilok külsejére és anyaghasználatára, ennek az ékköve (a közben elindult C széria mellett) pedig az Galaxy A sorozat volt.

Samsung Galaxy A5 előlap
A Galaxy A5 még 2015-ből, meglehetősen nyers kivitellel és határozott élekkel [+]

A tulajdonképpeni első tag, az Alpha még csak fémkeretet kapott, leoperálható plasztik hátlappal, a középkategóriába beeső A3, A5 és A7 ugyanakkor már gondosan összeillesztett fém hátsót, ami az idei modellek esetében üveglapra változott.

Ez pedig már a 2017-es, állítólag A5, az OnLeaks és az AndroidAuthority forrásai szerint
Ez pedig már a 2017-es, állítólag A5, az OnLeaks és az AndroidAuthority forrásai szerint [+]

A 2016-os A5 ráadásul kicsit íveltebb lett a széleinél, és ez a tendencia folytatódni fog egy generációval később is, ha hinni lehet az OnLeaks és az AndroidAuthority által közösen publikált renderképeknek és videónak.


[+]

Az A5 2017 nagyjából a Galaxy S7 formavilágát mentheti át a középkategóriába, komfortosan ívelt fémkerettel és alighanem üveg hátlappal, amely ezúttal ügyesen, egy síkban tartja a hátlapi kameralencsét.


[+]

Ugyancsak változás lehet az USB-C csatlakozásra való váltás, ez a problémás Note7-tel kezdődött a gyártó esetében, bár összefüggést eddig a reverzibilis kialakítású port és az akkumulátorproblémák között nem találtak.


[+]

Az A5 2017 5,2 hüvelykes Full HD kijelzőt rejthet a 145 x 71 x 7,8 milliméteres, prémium kivitelezésű házban. Korábbi importdokumentumok alapján az Exynos 7880-as SoC lehet a befutó hardveres fronton, négy 1,87 gigahertzes Cortex-A72-es és négy 1,3 gigahertzes Cortex-A53 maggal, a Mali-T860MP4-es IGP-vel és 3 gigabájt RAM-mal.

Az idei, vagyis 2016-os jelzésű A széria még tavaly decemberben bemutatkozott, így várhatóan még idén lehull a lepel a 2017-es változatokról.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy A5 (2016) - közepesen olvas

    Nagyon sokat fejlődött a Galaxy A5 a tavalyi kiadásához képest, de az ujjlenyomat-olvasó hatásfoka lehetne jobb, és hiába számít remek készüléknek, sajnos nem indokolt a rendkívül magas ára.

  • Samsung Galaxy A5 - fém test, fém lélek

    A dél-koreai gyártó újdonsága Snapdragon 410-zel, fém házzal és HD felbontású kijelzővel hódítana a középkategóriában, csak az árat nem sikerült eltalálni.

Hirdetés