Ha kiszivárgott, megmutatta a Google a Pixel 6-ot

Mindkét modell megcsodálható, de a lényeg nem a formán, hanem a saját tervezésű hardveren van.

Ősszel érkezik az Android 12, és vele együtt (vagy külön eseményen) a Pixel 6, illetve a Pixel 6 Pro, ez pedig most már abszolút hivatalos, lévén a sok pletyka és kémfotó után az információ közvetlenül a Google-től származik.

Az amolyan kedvcsináló egész sokat elárul a mobilpárosról: például azok alumínium házáról, amely a sima Pixel 6 esetében matt kivitelt jelent, míg a Pro némileg fényesebb polírozást fog kapni. A hátoldalon sajátos kamerasziget emelkedik ki, nem valamelyik sarok felől, hanem keresztbe, vékony sávban, és így a két telefon nem fog billegni asztallapon. A hardvert a Google nem pontosítja, mindenesetre fejlettebb optikákat és szenzorokat ígér a korábbiaknál.

A lényeg, amiről a legtöbbet tudunk, az a házi tervezésű Tensor mobilchip, különös hangsúllyal a készüléken végzett mesterséges intelligencián és a gépi tanuláson, ami eddig is jól ment a gyártónál. A Titan M2 lapkával a biztonságra is odafigyelnek, az viszont kérdéses, hogy a processzor és a grafikus gyorsító az abszolút élmezőny ellen készül-e, vagy a visszafogott fogyasztáson és a jelzett AI feladatokon lesz a hangsúly, amely a fejlett képfeldolgozásból és számos Google-szolgáltatásból kiveszi a részét.

A Google újfent megerősíti az Android 12 Material Design stílusának és egyszerű logikájának ez előnyeit, úgyhogy garantált, hogy a Pixel 6 és 6 Pro a legfrissebb operációs rendszert futtatja, a keresőóriás viszont sem annak, sem pedig a két telefonnak a premierdátumát nem pontosította.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés