Ügyes trükkel válaszol a OnePlus 7 Pro a gyötrésre

Megpróbált a OnePlus elébe menni a kínzóteszteknek a felül kiemelkedő kamera önhatalmú terhelésével, aztán jött Zack és a felhasználói kártevés, egy csavarral a végén.

Volt már 90 Hz-es képfrissítést kínáló készülék, csupa kijelző phablet, motorikusan kiemelkedő kamerával és a két szélén lekanyarodó QHD+ panel. A OnePlus 7 Pro azonban mindezt egyesíti, a Snapdragon 855-tel roppant gördülékeny és a tartalmak szempontjából zavartalan működést ígérve Fluid AMOLED paneljén. Ez azonban még nem garancia a szívósságra és a tartósságra, az efféle, fém/üveg szerkezeteket pedig akkor sem érdemes dobálni, ha éppen 3D Gorilla Glass és jófajta váz tartja egyben.

Határozottan előnyös a három látószögű kamerarendszer hátul (48 + 8  + 16 megapixel), ám sokan arra kíváncsiak, hogy a szelfiegység mennyire bírja a gyűrődést. A fenti, 12 órás hivatalos videón több mint 11 ezer alkalommal nyílik fel és csukódik le a motorikus rendszer, amivel a mozgóképen látható készülék efféle terhelése a 30 ezres számot is meghaladja, probléma nélkül. A lenti pedig azt demonstrálja, hogy egy 22,3 kg-os betontömb mennyire hajlítja meg a kamerát kinyílt helyzetben – a hivatalos videó szerint semennyire.

Olvasóink persze kiemelhetik, hogy ez hivatalos, ergo kontrollált körülmények között készült videó. Ezért jó, hogy Zack Nelsont feltalálták: mesterségének címere a mobilgyötrés. A OnePlus 7 Pro üveglapjai a szokásos módon, a Mohs-féle keménységi skála hatos vésőjétől karcolódnak meg némileg, a hetestől láthatóbban. A hivatalos vízálló minősítéssel nem rendelkező készülék kiállja a hajlításpróbát, azaz remekül egyberakták, a slusszpoént viszont újfent a szelfikamera nyújtja.

A önkamera visszacsukódik, ha a OnePlus 7 Pro szabadesést érzékel
A önkamera visszacsukódik, ha a OnePlus 7 Pro szabadesést érzékel (forrás: JerryrigEverything) [+]

Nem az a lényeg (bár jól jön), hogy edzett üveg védi a 16 megapixeles Sony IMX471 egységet, hanem az, hogy a szenzorok közbenjárásával a modul akkor is lecsukódik leejtéskor, ha éppen szelfizés közben próbál a telefon kereket oldani. Nelson számításai szerint a 60 centiméterről indított szabadesés elég időt hagy a OnePlus 7 Prónak, hogy a modult jobban védett belsejébe juttassa, amihez szöveges üzenet is jár. Ez mindenképpen örvendetes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés