Hamarosan érkeznek a HMD telefonok

Mármint a HMD logós mobilok. Meg az új Nokiák. És még ki tudja mik.

Újabb csavar a finn mobiltörténetben: a HMD Global Oy, amely a Nokia név és logó licencelésével dob piacra mostanság nem túl népszerű telefonokat, úgy döntött, hogy saját brand névvel és az itt látható HMD logóval jelent be hamarosan új készülékeket. A HMD alapító-vezérigazgatója, Jean-Francois Baril elmondta, hogy a saját márkás telefonok egész portfóliójával készülnek, de lesznek új Nokia mobilok és friss partneri kapcsolatok is.


(forrás: Fonearena) [+]

A HMD-érás Nokia telefonok amúgy jól indítottak fél évtizede, ám kifulladt a lendület, és mostanában nem igazán villognak sem a tesztpadon, sem pedig a pénztáraknál. Kérdéses ugyanakkor, hogy a HMD logó mennyire lesz kapós, mert valószínűleg nem sokan tudják, hogy ez a finn vállalat áll a nokiás dobozok mögött, és ez az év különösen zavarba ejtő lehet az utca emberének.


[+]

Az MWC-n ugyanis a Nokia Corporation – mármint a finn telekommunikációs és B2B anyacég, amely túladott a Nokia névhasználati jogon – új Nokia logót jelentett be, hogy jobban megkülönböztesse magát a Nokiától – mármint a HMD által gyártott, klasszikus Nokia logós telefonoktól. De azért kint voltak a HMD-féle Nokiák a Nokia Corporation standon, és jövőre kint lehetnek a HMD-féle HMD telefonok is. Vagy a Nokia márkás telefonok a HMD standon.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 2660 Flip - JOMObil

    Nagyszülőknek készült, a Z-generáció csapott le rá. Képernyőidőktől menekülni vágyók kagylója 4G hanghívással és felesleges extrákkal.

  • Nokia T21 - újrázás

    Minimális a változás a Nokia új táblagépében az elődhöz képest, de legalább az ár nem szállt el.

  • Nokia X30 - a frissesség ígérete

    Elődje hibáit javítja, három év garancia van rá, ám ezen kívül nem sok izgalmas van az új Nokiában. De ez nem baj.

  • Nokia T10 - kifakult a mosásban

    Komplett szolgáltatáscsomag, elfogadható hardver, jó szoftver, kompakt méret. Egy dolog hiányzik nagyon a Nokia legkisebb táblagépéből, egy jó kijelző.

Hirdetés