Hangfelismeréssel kapcsolatos szabadalmat veszített az Apple Kínában

Az Apple már hozzászokhatott a pereskedéshez, a Samsunggal például elég hosszú ideje zajlanak már a csaták. A cupertinói vállalat viszont új fronton került harcba, ezúttal a kínai Zhizen Network Technology céggel szemben fennálló szabadalmi ügy került bíróságra. A téma természetesen egy szabadalomsértés, az Apple ugyanis egy hangfelismeréssel kapcsolatos technológiai szabadalmat sértett a Sirivel még 2012-ben, melynek most ők az ellenkezőjét próbálják meg bebizonyítani. A ZNT-t ugyanis állítja, hogy saját megoldásuk, a Xiao i chatrobot már 2004-ben szabadalmaztatásra került. A fővárosi elsőfokú bíróság azonban a Zhizennek adott igazat, az almás cég keresetét pedig elutasították.

Hangfelismeréssel kapcsolatos szabadalmat veszített az Apple Kínában

Az Apple nyíltan kijelentette, hogy nem fogadja el a határozatot és a Kínai Legfelsőbb Népbírósághoz fordul:

"Sajnálatos módon nem számítottunk arra (így az Apple), hogy a Sirivel a Zhizen Network Technology egyik szabadalmát sérthetjük meg (hangfelismeréssel kapcsolatos technológia), és nem gondoljuk úgy, hogy ezt a szabadalmat mi felhasználtuk volna a Siri fejlesztése során. Ugyan az ügyben a bíróság fog ítéletet hirdetni, mi továbbra is nyíltak vagyunk arra, hogy a Zhizennel tárgyaljunk."

Az Apple-nél tehát érdekes védelmet építenek, mindenesetre  peren kívüli megegyezésre törekszenek, ami azért sejteti, hogy ők sem biztosak az állításukban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

  • Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

    Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

Hirdetés